Cluj - Obiective Turistice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Judetul Cluj - Turism

Obiective turistice:

- GRADINA BOTANICA DIN CLUJ-NAPOCA

- BAILE SOMESENI

- BAILE COJOCNA

- CHEILE TURZII

- MUNTELE BAISORII

- MASIVUL VLADEASA

- ZONA GILAU-TARNITA

- MUNTII TRASCAULUI

Teritoriul judetului Cluj se remarca printr-un peisaj deosebit de variat, avand forme de relief diverse precum si o serie de monumente ale naturii.La acestea se adauga monumentele istorice ramase din timpuri stravechi, monumente de arta precum si elemente folclorice originale. Potentialul turistic este destul de bogat, oferind conditii favorabile pentru turism, odihna si tratament.

Rezervatii naturale:

- Fanatele Clujului

- Rezervatia naturala Cheile Turzii

- Rezervatia botanica de la Suatu

- Rezervatia Lacul Stiucii

- Rezervatia ornitologica “Lacul si Valea Legii”

Trasee turistice rutiere:

- Cluj-Napoca-Dej-Catcau

- Cluj-Napoca-Huedin-Bucea

- Cluj-Napoca-Turda-Campia Turzii

- Cluj-Napoca-Sanpaul-Topa Mica

- Cluj-Napoca-Chinteni-Vultureni-Rascruci

- Cluj-Napoca-Luna de Jos-Recea Cristur -Bobalna-Dej

Teritoriul judetului Cluj este caracterizat printr-o mare varietate de peisaje si de forme de relief, la care vin sa se adauge o serie de monumente ale naturii. Asezarea sa geografica ii confera o pozitie privilegiata de loc central, a carui importanta turistica este amplificata de impresionantele sale resursele recreative. Muntii Gilau, Vladeasa si Trascau se remarca prin culmile lor prelungi, prin cheile si defileele (Turzii, Turului, Stanciului, Ariesului), abrupturile si pesterile lor (Varfurasul). Lacurile Fintinele, Tarnita si Floroiu (de acumulare), lacurile sarate de la Turda si Cojocna, Iazurile din Campia Transilvaniei, apele minerale, toate acestea, constituie puncte turistice de mare interes. Lor li se adauga monumente istorice datind din timpuri stravechi, monumente de arta si elemente folclorice originale.

Obiective turistice naturale

GRADINA BOTANICA CLUJ-NAPOCA

Este una din cele mai frumoase si mai complexe gradini botanice din sud-estul Europei. A fost infiintata in anul 1920 de catre profesorul universitar Alexandru Borza. Asezata in partea de sud a orasului, la o altitudine de 400-410 m, gradina se intinde pe 14 ha. Toata aceasta suprafata este accidentata, constituind un cadrul propice celor mai variate peisaje. In cuprinsul acestui muzeu al naturii, arborii si plantele specifice tuturor continentelor gasesc conditii optime de dezvoltare.Piriul Tiganilor imparte gradina in doua parti aproape egale, brazdate de cei trei afluenti ai sai, adaugind astfel o nota finala farmecului si pitorescului acestui loc.

BAILE SOMESENI

Sunt situate in partea estica a Clujului, la aproximativ 4 km de zona centrala. Aflate la o altitudine de 360 m, Baile Someseni stau pe un masiv de sare situat la mica adincime. Gratie virtutilor lor terapeutice, numeroasele izvoare minerale cu ape bicarbonate, cloruro-sodice si radioactive ofera posibilitati de tratare a diferitelor boli.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cluj - Obiective Turistice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
5 930 cuvinte
Nr caractere:
33 897 caractere
Marime:
416.67KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!