Cascada Niagara

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Situata intre statele New York si Ontario (fig. 1), Cascada Niagara este una din cele mai spectaculoase miracole naturale ale continentului Nord-American. Cascada se afla pe raul Niagara, care curge intre Statele Unite si Canada de la Lacul Erie pana in Lacul Ontario (figura 2). Aceasta se afla la aproape 27 kilometri nord vest de Buffalo, New York, oras industrial si turistic, centru al Cascadei Niagara

Figura 1. Localizarea geografica a Cascadei Niagara

Figura 2. Orasul Toronto vazut de pe lacul Ontario

Cascada este divizata in doua parti de Insula Goat. Partea mai mare cea din stanga (canadiana) se numeste Horseshue Falls si are o inaltime de 56 de metri, iar lungimea crestei este de aproximativ 670 metri. Cealalta parte, American Falls, din jumatatea dreapta are o inaltime de 58 de metri, dar lungimea crestei doar de 320 metri.

Pana ajunge sa curga peste stratul de roca, partea americana a raului are doar 1 metru adancime, spre deosebire de cea canadiana care are aproximativ 6 metri adancime. In fiecare minut aproape 340000 de metri cubi de apa cade peste stancile cascadei Niagara. Din cauza caderii puternice de apa se formeaza o ceata care la randul ei cu ajutorul soarelui da nastere la multe curcubee. Din acest motiv indienii Iroquois au numit cascada Cataracta Niagara (figura 3).

Fig.3. curcubeu

Plonjarea puternica a apei a produs pesteri in spatele perdelei de apa. Excursionistii pot intra in pestera Vanturilor pentru a viziona ceva cu totul neobisnuit. Cascada Canadiana a sapat un bazin de plonjare de 59 metri adancime.

Guvernele canadiene si americane au construit parcuri, platforme de vizionare, drumuri si autostrazi. Rezervatia Niagara State Park a fost infiintata

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cascada Niagara.DOC
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
950 cuvinte
Nr caractere:
4 743 caractere
Marime:
738.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
localizare, cascada, natura
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!