Bangladesh

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bangladesh este situata la est de India, sud de Bhutan si la vest de Thailanda. Capitala si cel mai mare oras al Bangladeshului este Dhaka.

Balngladesh este o tara joasa traversata de multe rauri. Cea mai mare parte a statului este localizat in regiune de langa delta formata de raurile Ganges, Brahmuputra si Meghna unde zonele sunt fertile datorita fluxurilor de la rauri care refirtilizeaza pamantul.

Raurile sunt intr-un numar foarte mare tara avand cam 200 de rauri navigabile, iar 2 dintre cele mai mari rauri ale Asiei vin si se unesc formand Padma.

Clima din Banladesh este tropical musonica. In toate zonele cam 80 % din ploi cad in timpul anotimpului ploios care dureaza cam de la sfarsitul lunei Mai si mijlocul lunii Octombrie. Media precipitatiilor anuale este de cam 1, 400 in estul tarii si 5, 080 in vestu tari. Bangladesh are o temperatura calda in timpul anului cu putine diferente de la luna la luna. Ianuarie (19) pare sa fie cea mai rece luna iar Mai cea mai calda (29). Bangladesh are o fauna bogata care includ 109 manifere indigene, 295 specii de pasari, 119 tipuri de reptile si 200 de specii marine si pesti de apa dulce. Unele din cele mai renumite animale din zona ar fii maimutele, tigrii bengalezi, elefantii si leoparzii.

Cu exceptia gazului natural care se gasesc in mari cantitati, ei nu prea mai au multe resurse. cea mai mapre parte a gazului a fost descoperit la mijlocul anilor 90, el se gaseste atat pe tarm cat si pe mare in mari cantitati cam 300 trilioane de m cubi o alta resursa importanta este o mare mina de carbune.

Populatia estimata in 2003 a Bangladeshului este de 138, 448, 210 locuitori, facand Bangladeshul una din cele mai populate tari din lume: Densitatea populatiei este de 938 persoane pe km? iar distributia lor este aproape egala. Bangladesh suporta o mare populatie rurala, cu numai 26% din populatie traind la oras. Multi dintre oameni cam 60% sunt de vasta mai mica de 25 de ani iar numai 3% au varsta mai mare de 65 de ani.

Principalele orase sunt Dhaka capitala Bangladeshuli cu o populatie de 3, 4 milioane de locuitori, principalul port Chittagong cu 1, 6 milione de locuitori si Khulna un oras care creste rapid avand 0, 6 milioane de locuitori.

Cea mai mare parte a oamenilor sunt de religie islama circa 88 %. Alte religii care se intalnesc in Bangladesh sunt Muslamu si Hinduism.

Educatia urmeaza modelul facut de engleji in anul 1947. Guvernul asigurand educatia gratuita pentru 6 ani.

In timp ce aproape toti copii sunt inscrisi la scoala primara numai 54% isi continua studiul dupa ce termina scoala primara.

Bangladesh are cateva universitati cea mai mare aflanduse in capitala Dhaka altele incluzand universitatea de Tehnologie si Inginerie, Universitatea Agriculturala si altele.

Economia are un mare potential la rezervele de gaz.

In 2001 populatia care putea muncii era de 70, 8 milione de locuitori.

Agricultura cuprinde 63% din numarul oamenilor disponibili 10 % lucreaza industrie si 23 % la ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
593 cuvinte
Nr caractere:
3 095 caractere
Marime:
1.45 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
demografie, geografie
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Bangladesh
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Rezumat Arsenul este o substanta chimica care este eliberata natural din scoarta Pamantului dar...
SUPERLATIVE GEOGRAFICE ASIATICE Asia este cel mai intins continent de pe Pamant, si de asemena...
Asia, largest of the Earth's seven continents, lying almost entirely in the Northern Hemisphere....
Sectorul de business este privit de multe ori drept unul dintre principalii cauzatori ai marilore...
CUTREMUR ASIAN SI TSUNAMI In timp ce pierderile economice rezultate in urma fenomenului de...
Sus!