Băile Herculane

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

INTRODUCERE
2.BAILE HERCULANE:
2.1.ASEZARE GEOGRAFICA
2.2.PUTINA ISTORIE
2.3.ATRACTII
3.IZVOARE BALNEOCLIMATERICE
3.1 PRINCIPALELE IZVOARE DIN STATIUNEA BAILE HERCULANE
3.2 COMPOZITIA IZVOARELOR BALNEARE SI MINERALE
3.3 EFECTELE CURATIVE
4.AGREMENTUL BALNEAR
5.DEZVOLTAREA TURISMULUI BALNEAR
6.CONCLUZII

Extras din referat:

1.INTRODUCERE:

Turismul balnear este acea parte a turismului in care motivatia destinatiei este sanatatea, pastrarea sau redobindirea acesteia, folosit de o larga categorie de turisti in mod regulat. Peste o treime din apele minerale ale Europei se gasesc la noi in tara. Fie sunt simple, radioactive sau fierbinti, efectele lor miraculoase au fost cunoscute inca din antichitate. Si astazi, aceste "izvoare de sanatate" sunt terapia ideala pentru trup si suflet.

In Romania exista 160 de statiuni si localitati balneare care detin resurse de factori minerali de cura. Acest lucru face ca Romania sa fie una dintre cele mai bogate tari din lume in ceea ce priveste valoarea balneoclimaterica. Dintre acestea, 24 de statiuni balneare sunt de interes national, celelalte avand un rol mai redus pe piata turistica interna si europeana. Cele mai mari statiuni, incluse in circuitul international, cu un numar total de locuri cuprins intre 2.500 şi 8.500 sunt, in ordine: Baile Felix, Calimanesti-Caciulata, Baile Herculane, Sovata, Slanic Moldova, Baile Govora, Vatra Dornei, Covasna, Buzias. In multe dintre ele s-a modernizat baza de cazare, s-au construit hoteluri de cura si complexe sanatoriale moderne, in care serviciile de cazare, masa, diagnostic si tratament, sunt oferite in cadrul aceleiasi cladiri.

Statiunea balneara cu cea mai mare capacitate de cazare din Romania este Felix, urmata pe locul trei de Herculane. Statiunea Baile Felix detinea cele mai multe locuri de cazare ( 6069 de locuri) din totalul capacitatii de cazare a turismului balnear.

2. STATIUNEA BAILE HERCULANE:

Cea mai renumita statiune balneoclimaterica din Romania este Baile Herculane. Este un oras destul de mic care este situat pe cursul raului Cerna. Unul din punctele forte ale statiunii il reprezinta izvoarele cu apa fierbinte, cu numeroase proprietati curative, descoperite inca de pe vremea romanilor. Cele 16 izvoare cu ape minerale si termale existente aici sunt folosite in tratarea afectiunilor reumatice, nervoase si nutritionale. Valea Cernei se intinde intr-o zona cu munti maiestuosi de ambele parti, o incantare pentru ochiul si sufletul turistului si surprinde prin oferta valoroasa pe care o prezinta.

Pentru numeroase persoane vacantele in statiunile de recreere constituie o placuta si luxoasa relaxare. Pentru altii curele de ape minerale, mofetele (surse naturale de dioxid de carbon) precum si baile de noroi constituie componentele unui tratament complex al diverselor afectiuni.Pentru amandoua aceste tipuri de vizitatori Romania poate fi un adevarat miracol.

Deasemenea istoria si potentialul antropic al acestei statiuni o face si mai speciala. Preturile sunt foarte rezonabile. Astazi pacientii vin de pe tot cuprinsul Europei pentru a primi ingrijirile unor specialisti competenti, in clinicile bine dotate din statiunile de pe teritoriul tarii noastre. In paralel cu aceste ingrijiri ei se pot bucura de minunatele privelisti oferite de aceste locuri de vacanta. Statiunea Baile Herculane fiind privilegiata si din acest punct de vedere.

Capacitatea de cazare a Bailor Herculane este de peste 4000 de locuri in hoteluri clasificate (Roman, Cerna, Afrodita, Diana, Minerva, Domogled, Dacia, Hercules), 800 locuri in pavilioanele din centrul istoric, recent renovate (Apollo, Decebal) - majoritatea au baze proprii de tratament. Trebuie insa amintit ca datorita lipsei de fonduri dotarile acestor hoteluri nu se ridica la standardele cele mai inalte. Mai exista si alte hoteluri in aceasta statiune care din pacate sunt inchise, ele aflandu-se intr-o stare avansata de degradare.

De asemenea, in statiune si pe Valea Cernei exista un numar insemnat de pensiuni si hoteluri agroturistice, noi construite, care din fericire au dotari mai bune decat hotelurile vechi.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Baile Herculane.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 932 cuvinte
Nr caractere:
23 055 caractere
Marime:
22.98KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!