Atractii Turistice Si Viata Culturala In Paris Palatul Chaillot Turnul Eiffel

Previzualizare referat:

Extras din referat:

gradini, piete, bulevarde si poduri ale Parisului alcatuiesc unul dintre cele mai mari peisaje citadine din lume. Un loc impresionant din care se poate vedea orasul este Palatul Chaillot, care se afla pe malul drept al Senei.

Internationala din 1937. El a inlocuit Palatul Trocadero, o structura ramasa de la Expozitia Internationala din 1878; este alcatuit din doua pavilioane separate, fiecare dintre ele extinzand o aripa curbata. Musee de l Homme, Muzeul Naval, Muzeul Monumentelor Franceze si Muzeul Cinematografului SUNT SITUATE AICI. Sub terasa care desparte cele doua sectiuni se afla doua teatre, Teatrul National Chaillot si o mica sala care serveste drept unul dintre cele doua cinematografe ale filmotecii nationale. Terasa care este marginita de statui, ofera o slendida vedere asupra Parisului.

Panta descendenta catre fluviu a fost transformata intr-un parc cu terasa, al carui centru este insufletit de fantani, cascade si bazine. Acvariul Trocadero se afla intr-o grota aflata la cativa pasi de parc.

Expozitia Internationala din 1889, in ciuda opozitiei sustinute a personalitatilor nationale care il considerau nesigur si urat. Cand concesiunea Expozitiei a expirat in 1909, turnul de 300 m urma sa fie demolat, dar valoarea sa ca antena pentru transmisii radio l-a salvat. Elementele adaugate pentru transmisiile de televiziune i-a suplimentat inaltimea cu 17 m. Din punctul cel mai inalt al celor trei platforme, vederea se intinde pe mai mult de 64 km. De la doi acrii ai turnului, un imens camp, Champ de Mars (Campia lui Marte), se intinde pana la Scoala Militara, care a fost construita intre 1769-1772 si continua sa fie folosita de Colegiul de Razboi. Champ de Mars care a servit initial drept teren de parada al scolii, si a fost scena a doua mari adunari in timpul Revolutiei Franceze: cea a Federatiei (1790) si cea a Fiintei Supreme (1794). In spatele Academiei Militare se afla cartierul general al Organizatiei pentru Educatie, Stiinta si Cultura, ONU, UNESCO. Cladirea inaltata in 1958 a fost proiectata de un trio international de arhitecti si decorata de artisti ai tarilor membre.

Invalides, infiintat de Ludovic XIV pentru a adaposti 7. 000 de veterani in varsta sau invalizi. Enormul corp de cladiri a fost terminat in cinci ani (1671-1676). Domul placat cu aur care se ridica deasupra cladirilor spitalului apartine bisericii Saint Louis. Domul a fost proiectat de Jules Hardouin-Mansart, care a utilizat un stil cunoscut in Franta ca iezuit deorece este derivat din prima biserica a iezuitilor din Roma, construita in 1568. Bisericile Academiei Franceze, Spitalul Val de Grace si Sorbona, (toate din sec. XVII) au urmat acest stil. In capelele Sfantului Ludovic se afla mormintele fratilor lui Napoleon, Joseph si Jerome, al fiului sau (al carui trup a fost readus de la Viena in 1940 de Adolf Hitler) si ale maresalilor Frantei. Imediat sub cupola se afla un sarcofag de porfir rosu care acopera sase sicrie, unul in interiorul celuilalt, ce ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
4 808 cuvinte
Nr caractere:
25 108 caractere
Marime:
19.67 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Atractii Turistice Si Viata Culturala In Paris Palatul Chaillot Turnul Eiffel
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
1. Franta -o importanta destinatie turistica Franta este cea mai mare tara din Europa...
Situat la 48 52 latitudine Nordica si 2 20 latitudine Sudica, Paris este capitala Frantei si una...
Cultura franceza este bogata, diversificata si veche , reflecta culturile sale regionale si...
Prin destinatie turistica se poate intelege o tara, o regiune din cadrul unei tari, un oras, un...
Asezare: Nord: Franta se invecineaza cu Marea Nordului si Marea Minecii, Vest: Oceanul...
Sus!