Previzualizare referat:

Extras din referat:

Armenia este o tara care are ca forma de relief predominanta muntii. Importante sunt masivele si platourile vulcanice ale Podisului inalt al Armeniei si sectoarele muntilor Caucazului Mic. Masivul vulcanic Aragat inregistreaza maximum de altitudine al tarii cu peste 4. 000 de metri. Culmile muntoase sunt separate de vai si depresiuni bine populate, cea mai mare fiind depresiunea Ararat drenata de raul Aras. Clima este subtropicala si uscata in depresiuni cu veri calde si ierni reci. Dintre numeroasele lacuri de munte cel mai cunoscut si mai mare este lacul Sevan. Vegetatia in Armenia este foarte diversa, pastrand o relatie cu clima si solurile, predominant ierboasa iar padurile ocupa o treime din suprafata tarii.

Fauna cuprinde numeroase animale rozatoare ca iepuri salbatici si soareci de camp. Pestii de apa dulce sunt gasiti in lacurile din munti.

Armenia este prima natiune care a adoptat crestinismul. In ciuda perioadei sale de autonomie, de-a lungul secolelor Armenia a fost sub dominatia multor imperii precum Imperiul Roman, Bizantin, Arab, Persian, si Otoman. A apartinut Rusiei in 1828 si USSR-ului in 1920. Conducatorii Armaniei au ramas preocupati de lungul conflict cu Azerbaijanii pentru Muntele Ararat Fiind o tara in care predomina muntii deasemea sunt si rauri repezi iar solul din valea raului Aras este foarte fertil. Cea mai mica altitudine este inregistrata in raul Debed (400m) iar cea mai mare in Aragats Lerrnagagat (4090 m) Poluarea deasemenea ameninta si Armeniei cu chimicale toxice cum ar fi DDT; criza de energie din 1990 a dus la defrisare cand cetatenii au folosit lemne de foc; poluarea in Hrazdan (Razdan) si a raului Aras; drenarea lacului Sevana, pt a putea fi folosit ca sursa de hidroenergie. Armenia a luat parte la intelegeri internationale: Air Pollution, Biodiversity, Climate Change, Climate Change-Kyoto Protocol, Desertification, Hazardous Wastes, Law of the Sea, Ozone Layer Protection, Wetlands signed. Energia este produsa cu ajutorul benzinei importate de la Rusia si cu gaz. Populatia Armaniei la recesamantul din iulie 2005 era de 2. 982. 904 de oameni.

Religiile sunt armeni apostolici 94. 7%, altii de 4% crestini, iar 1. 3% sunt Yezidi.

Ziua nationala este in data de 21 Septembrie 1991 cand Armenia si-a obtinut independenta fata de Uniunea Sovietica.

Armenia este o republica condusa de presedintele Robert Kocharian (din 30martie1998) iar prim ministrul este Andranik Margaryan (din12 Mai 2000). Armenia este un importator de alimente deoarece depozitele sale de minerale (argint, aur, bauxita) sunt mici.

Agricultura se bazeaza mai mult pe cultivarea legumelor si a fructelor (in special struguri.

Manastirea Tegher - secolul 13 ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Armenia - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
610 cuvinte
Nr caractere:
3 431 caractere
Marime:
220.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
tara, relief
Predat:
la liceu
Sus!