Previzualizare referat:

Extras din referat:

Armenia este situata in sud-vestul Asiei. Ea se invecineaza la Nord cu Georgia pe 164km, la est si sud cu Azerbaijan pe 566 km, la vest cu Turcia, pe cuprinsul a 268 km, iar in sud-vest cu Iran pe 35 km. Armenia este o tara care are ca forma de relief predominanta muntii. Importante sunt masivele si platourile vulcanice ale Podisului inalt al Armeniei si sectoarele muntilor Caucazului Mic. Masivul vulcanic Aragat inregistreaza maximum de altitudine al tarii cu peste 4. 000 de metri. Culmile muntoase sunt separate de vai si depresiuni bine populate, cea mai mare fiind depresiunea Ararat drenata de raul Aras.

Clima este subtropicala si uscata in depresiuni cu veri calde si ierni reci. Dintre numeroasele lacuri de munte cel mai cunoscut si mai mare este lacul Sevan. Vegetatia in Armenia este foarte diversa, pastrand o relatie cu clima si solurile, predominant ierboasa, iar padurile ocupa o treime din suprafata tarii.

Teritoriul tarii cuprinde aproximativ 28. 400 km2, iar restul de 1. 400 km2 e ocupat de ape. Fiind o tara in care predomina muntii, de asemea, sunt si rauri repezi, iar solul din valea raului Aras este foarte fertil. Cea mai mica altitudine este inregistrata in raul Debed (400m) si cea mai mare in Aragats Lerrnagagat (4090 m). Populatia Armaniei la recesamantul din iulie 2005 era de 2. 982. 904 de oameni. Religiile sunt armeni apostolici 94. 7%, 4% crestini, iar 1. 3% sunt Yezidi. Ziua nationala este in data de 21 Septembrie 1991, cand Armenia si-a obtinut independenta fata de Uniunea Sovietica. Armenia este o republica condusa de presedintele Robert Kocharian (din 30martie1998), iar prim ministrul este Andranik Margaryan (din12 Mai 2000). Armenia este prima natiune care a adoptat crestinismul. In ciuda perioadei sale de autonomie, de-a lungul secolelor Armenia a fost sub dominatia multor imperii precum Imperiul Roman, Bizantin, Arab, Persian si Otoman. A apartinut Rusiei in 1828 si URSS-ului in 1920. Armenia este un importator de alimente deoarece depozitele sale de minerale (argint, aur, bauxita) sunt mici. Agricultura se bazeaza mai mult pe cultivarea legumelor si a fructelor (in special struguri). ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
342 cuvinte
Nr caractere:
1 927 caractere
Marime:
19.70 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
clima, relief
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Armenia - Varianta 1
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
1. DESCRIERE GENERALA Sistemul fiscal din Armenia este in general favorabil pentru afaceri....
Armenia este o tara care are ca forma de relief predominanta muntii. Importante sunt masivele si...
Papa Ioan Paul al II-lea va visita Armenia, o tara careia secolul al XX-lea pare sa ii fi furat...
Istoria si evolutia culturii gastronomice Bucataria armean nu este doar cea a Republicii...
Impotriva asteptarilor majoritatii oamenilor odata cu incheierea Razboiului Rece starile...
Sus!