Anglia industria transporturile și agricultura

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Industria prelucratoare asigura ocuparea a 34% din forta de munca si 24% din PIB. Ramurile industriale traditionale ca productia de textile si oteluri cedeaza locul ramurilor producatoare sau utilizatoare de tehnica de varf. Industria constructiilor ocupa un loc important, iar sfera serviciilor se largeste oferind tot mai multe locuri de munca.

Anglia dispune de o retea de drumuri cu invelis rigid de 362. 357 km, din care 3147 sunt numai autostrazi. Pe drumurile publice se desfasoara 90% din transportul de persoane si 82% din cel de marfuri. Reteaua de cai ferate se intinde pe o lungime de 37440 km. Centre ale transporturilor fluviale si maritime sunt porturi ca: Londra, Cardiff, Liverpool, New Castle, Glasgow, Belfast, Plymouth, Portsmouth, Aberdeen etc.

Tunelul de sub Canalul Manecii leaga Folkestone de portul francez Calais. El are o lungime de 49, 94 km. Agricultura se face in zona de campie, pe pamanturile arabile din East Midlands (estul Angliei Centrale) si East England (la nord de Londra) si pe Campia Fen. In zonele cu clima blanda din vestul tarii se cultiva grau, orz, cartofi si sfecla de zahar.

Zootehnia este o ramura bine reprezentata; in fermele mari din jurul oraselor se cresc oi, vite, porci si cai.

Importurile Marii Britanii sunt in general materii prime, de obicei din fostele colonii: minereuri, bumbac, lana, produse agricole.

Ca materie prima Marea Britanie exporta petrol, cam 2/3 din productia ei; Exporturile produselor finite reprezinta un procent insemnat: produse chimice si petrochimce, masini, aparatura, textile, etc.

O ramura economica importanta este turismul. Turistii sunt atrasi de constructiile vechi de sute de ani: Turnul Londrei, Westminster, Rochester Castle, Exeter, Salisbury, Canterbury, de muzee celebre: Muzeul Figurilor de ceara sau localitati unde s-au nascut oameni celebri: poetul si dramaturgul Shakespeare, poetul Byron, sau altii din epoci mai indepartate sau mai apropiate: The Beatles, Spice Girls, etc.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Anglia Industria Transporturile Si Agricultura
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
458 cuvinte
Nr caractere:
2 521 caractere
Marime:
18.63KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!