Voltmetre electronice și analogice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In prezent voltmetrele electronice analogice (cu ac indicator) nu se mai fabrica, locul lor fiid luat aproape in totalitate de catre voltmetrele numerice, acestea se gasesc inca in numar mare atat in tehnica de laborator cat si instrumentatia industriala.

Voltmetrele electronice au senibilitate mul mai mare decat voltmetrele electromecanice dar sunt mai complicate si mai vlnerabile la perturbatii electromagnetice. In literatura de prospect caracteristicile voltmetelor sunt clasificate in: caracteristici de intrare, de transfer, de iesire si generale.

Tensiunile parazite de mod comun (Vcm) se combat prin mijloacele de intrerupere a buclei de masa sau prin utilizarea de intrari diferentiale.

Tensiunile parazite de mod serie (Vms) se combat prin micsorarea la maxim a cuplajelor parazite-inductive, capacitive-si de filtrare.

Tensiunile parazite captate prin blocul de alimntare. Acestea se datoreaza diverselor schimbari in regimul retelei de forta (porniri de motoare, cuptoare electice de arc, actionari cu tiristoare etc. ). Tensiunile parazite captate prin blocul de alimentare se combat prin filtru de retea, transformator de alimentare ecranat si decuplari.

Dupa pozitia electronica a carcasei AM (ecran exterior) cum si altor ecrane interioare fata de bornele intre care se aplica Ux exista intrari cu 2, 3 sau 4 borne fiecare cu avantajele si dezavantajele lor.

Intrarea cu 2 borne (fig 1) Este cel mai simplu si cel mai ecinomic sistem de intrare insa nu permite masurari flotante (adica masurari pe obiecte ce nu au punct de masa, cum este cazul masurarii tensiunii de colector la tranzistoare). Cu toate aceste intrarea cu 2 borne este mult utilizata la VE mai ales in RF, la osciloscoape si la generatoare de semnal.

Intrarea cu 3 borne (fig. 2 a. ). La aceasta bornele de legatura sunt flotante adica ambele borne de intrare pentru Ux sunt izolate Riz fdata de carcasa CM care este legata in pamant. Acest tip de intrare numita si intrare flotanta permite masurarea tensiunilor pe obiecte de masura OM ce nu au iesire la masa, fara a forma o bucla de masa.

Intraea flotanta se intalneste in toate multimetrele numerice alimentate la retea, la indicatoarele de nul (electronice) pentru punti, la unele milivoltmetre analogice de mare sensibilitate la unele OC la unele generatoare de AF si la unele inregistratoare.

Intrarea diferentiala (fig. 2 b. ) Este tot o intrare cu 3 borne la care insa rejectarea lui Vmc se face prin scadere si nu prin intreruperea buclei de masa.

De aceea, acest tip de intrare nu este otrivit pentru VE de laborator insa este bun pentru indicatoarele de nul si mai ales pentru AM din instrumentatia industriala unde de regula un AM lucreaza numai un singur OM.

Fata de intrarea flotanta intrarea diferentiala este mai simpla si mai ieftina si de aceea este preferata de instrumentatia industriala.

Intrarea cu 4 borne sau intrarea cu borna de garda. La acesta in afara de bornele H si L exista si o a treia borna izolata borna de garda (G). Insa ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Voltmetre Electronice Si Analogice
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 655 cuvinte
Nr caractere:
9 393 caractere
Marime:
12.80KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Tag-uri:
voltmetru, tensiune
Predat:
la liceu
Sus!