Undele Electromagnetice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Undele (radiatiile) electromagnetice pot fi grupate dupa fenomenul care sta la baza producerii lor. Astfel, radiatiile numite hertziene se datoresc oscilatiei electronilor in circuitele oscilante LC sau in circuitele electronice speciale.

Prin transformarea energiei interne a oricarui corp in energie electromagnetica rezulta radiatiile termice. Radiatiile electromagnetice, numite radiatiile de franare, apar la franarea brusc a electronilor in campul nucleului atomic.Radiatiile sincrotron (denumirea se datoreaza faptului ca acest fenomen a fost pus in evidenta la o instalatie de accelerare a electronilor in camp magnetic, numit sincrotron) si au originea in miscarea electronilor intr-un camp magnetic.

Acestor grupe de radiatii le corespund anumite domenii de frecvente.

Cea mai uzuala impartire a radiatiilor electromagnetice se face insa dupa frecventa si lungimea sa de unda in vid.

2. Aplicatiile undelor electromagnetice

2.1 Undele radio.

Radioul este o metoda de transmitere a sunetului prin unde radio care sunt unde electromagnetice. Undele radio calatoresc prin aer. Nicola Tesla, un fizician sarb din America, a inventat undele radio dar existenta lor a fost promovata de Guilermo Marconi, un inventator italian. El a construit un sistem care putea transmite si primi semnale radio de la o distanta de mai putin de 3 km. In 1895 a trimis un semnal radio si dupa 2 ani a primit un raspuns radio din Canada, semul ? in limbajul Morse. Odata cu aceasta descoperire a inceput sa se dezvolte telegrafia si folosirea codului Morse care a fost foarte important mai ales pentru comunicarea intre nave in cazul unor dezastre pe mare. Primul care a transmis un mesaj vocal prin undele radio a fost Reginald Fessenden in 1900. Nikola Tesla a inceput in 1900 constructia primei statii de radio, dar

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Undele Electromagnetice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
6 023 cuvinte
Nr caractere:
31 984 caractere
Marime:
231.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Fizică
Tag-uri:
unde, frecventa, magnetism, radio
Predat:
la facultate
Materie:
Fizică
Profesorului:
Matei Costin
Sus!