Traductoare Structura Generala A Unui Traductor Caracteristicile Generale Ale Traductoarelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Traductoarele electroacustice sunt subansambluri functionale care transforma energia acustica in energie electrica si invers.

- traductoare care transforma sunetele (micile deplasari de natura mecanica ce sunt date de undele sonore) in curentul electric de audiofrecventa (AF) : microfoane, doze de redat discuri - traductoare care transforma curentii electrici de audiofrecventa in sunete : casca, difuzorul, gravorul de disc O alta categorie de traductoare o constituie capetele de redare-imprimare a magnetofoanelor si casetofoanelor, care transforma campul magnetic variabil in curent de AF si invers.

Sursele de semnal si transductoarele electroacustice sunt parti componente indispensabile ale aparaturii electronice destinate reproducerii si transmiterii programelor sonore.

Este bine de stiut ca numai cunoscand constructia si modul de functionare al elementelor ce intra in componenta surselor de semnal si a traductoarelor electroacustice se va putea asigura o intretinere eficienta care sa mareasca durata de functionare. Pentru masurarea marimilor fizice care intervin intr-un proces tehnologic este necesara, de cele mai multe ori, convertirea (traducerea) acestora in marimi de o alta natura fizica, convenabile pentru celelalte elemente din cuprinsul SRA.

De exemplu, o temperatura sau o presiune sunt convertite in marimi de natura electrica-tensiune, curent electric-proportionale cu marimile generale care pot fi utilizate si prelucrate de celelalte elemente de automatizare ale SRA (comparatoare, regulatoare automate, etc. ). Se numeste TRADUCTOR acel element al SRA care realizeaza convertirea unei marimi fizice-de obicei neelectrica-in marime de alta natura fizica-de obicei electrica-proportionala cu prima sau dependenta de aceasta, intr-un fel prestabilit, in scopul utilizarii intr-un sistem de automatizare.

Exista o larga varietate de traductoare, structura lor fiind mult diferita de la un tip de traductor la altul. Se poate stabili o structura generala a unui traductor (fig. 1). Fig. 1 Structura generala a unui traductor ES- element sensibil; AD- adaptor; SE- sursa de energie inclusa Marimea de la intrarea traductorului i (reprezentand valori de presiune, temperatura, turatie, etc. ) este convertita de elementul sensibil ES intr-o marime intermediara l care se aplica adaptorului AD (convertorul de iesire). Acesta transforma marimea l in marime de iesire y de obicei de natura electrica (tensiune, curent, rezistenta, etc. ) ce poate fii observata sau prelucrata mai usor in circuitul de reglare. Convertorul de iesire are totodata rolul de a realiza si o adaptare cu celelalte elemente din cadrul SRA.

2. Caracteristicile generale ale traductoarelor Se pot stabili urmatoarele categorii generale, valabile pentru orice traductor : - natura fizica a marimilor de intrare si de iesire (curent, tensiune, rezistenta, temperatura, debit, nivel, etc. ) - caracteristica statica a traductorului, care reprezinta grafic dependenta y= ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
732 cuvinte
Nr caractere:
4 400 caractere
Marime:
72.00 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Traductoare Structura Generala A Unui Traductor Caracteristicile Generale Ale Traductoarelor
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
PROBLEME ENERGETICE GENERALE ALE INSTALATIILOR ELECTROTERMICE 1.1. Instalatii si echipamente...
TRADUCTOARE A. CONVERTIREA MARIMILOR DE MASURAT IN AUTOMATIZARE Elementele de automatizare, ca...
ARGUMENT In aceasta lucrare voi aprofunda tema "Traductoare de presiune". Scopul...
I. NOTIUNI GENERALE 1.1 Definitia Traductorului Traductorul este elementul care permite...
Azi, stiinta si tehnologia electronicii face ca, computerele sa functioneze. Aceste aparate...
Sus!