Nave Maritime Determinarea Dimensiunilor Principale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

O metoda de determinare a deplasamentului e cea care se bazeaza pe determinarea grupelor de mase fara a cunoaste dimensiunile principale, in functie de datele precizate in tema de proiectare. unde: Mcg = masa corpului gol Ms = masa suprastructurilor Mr = masa rafturilor Mc = masa corpului Se fac corectii fata de nava standard: corectie functie de nr. persoane echipaj n = 40 persoane echipaj unde: VIN volumul normal de incarcare corectie pentru intarituri contra gheturilor G. 20. + 1, 5% pana la 2% Mc = 3525 + 12, 33 + 105, 75 + 52, 86 225 ~ 3471 (t) b. Determinarea masei amenajari si instalatii Mai Intrucat masa amenajarilor si instalatiilor contine o parte a maselor ce depind de marimea navei, o marime ce depinde de nr. membrilor de echipaj si confort, precum si alte parti ce depind de beneficiar, vom face o corectie pentru abaterea de la nr. de persoane din echipaj.

c. Determinarea masei propulsorului Ne = 7234 CP Se alege motorul K7 SZ52/105 c/c1 cu nr. cilindri = 7 Mm1 = 215 (t) masa motorului principal din D.

15a pag. 18 masa rest Mm2 = 500 (t) Mm = 715 (t) B. Verificarea puterii necesare c = 1, 06 dupa S chneekluth: v = 15 (Nd) E = [0, 4; 0, 6] dupa Noghid: Se fac corectii: + 0, 75% pentru fiecare + 0, 1m3/t Determinarea coeficientului de finete bloc CB Determinarea se poate realiza dupa urmatoarele formule: dupa Ayre: CB = 1, 05 1, 68 Fr pentru nave de transportat marfuri uscate dupa Stumph: CB (WL) = 0, 967 0, 495 Fr (WL) 3, 915 [FrWL]2 Determinarea coeficientului de finete a suprafetei plutirii CW Determinarea se poate realiza dupa Bronikov Determinarea coeficientului sectiunii maestre Determinarea coeficientului prismatic longitudinal Cp Acest coeficient are influenta asupra rezistentei la inaintare.

Valoarea lungimii navei la interferenta valurilor Lungimea navei trebuie astfel aleasa incat sa nu produca o interferenta nefavorabila valurilor, adica sa nu se suprapuna o creasta de val de prova cu o creasta de val de pupa.

Un criteriu recomandat pentru verificarea lungimii este asa numitul criteriu P: Pozitia pe lungimea navei a centrului de carena Pozitia sectiunii maestre Modificarea pozitiei centrului de carena pe lungimea navei atrage schimbarea formelor cuplelor. Deplasarea centrului de carena spre prova este insotita de cresterea finetii zonei pupa si micsorarea finetii zonei prova.

Pentru navele cu Fr < 0, 28 sectiunea maestra se afla la jumatatea lungimii navei.

In stadiul initial de proiectare pentru a obtine o informatie asupra pozitiei centrului de carena se poate utiliza diagrama fig. 1. 27. picurile si compartimentul de masini raportul D/d; hd inaltimea dublului fund si planul D D K4 = factor de reducere pentru structuri interioare in magazii, se adopta K4 = 0, 99 de stabilitate si a instalatiilor Definitivarea dimensiunilor ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Nave Maritime Determinarea Dimensiunilor Principale
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
1 138 cuvinte
Nr caractere:
10 438 caractere
Marime:
157.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Tag-uri:
dimensiuni, determinare
Predat:
la liceu
Sus!