Microfonul Cu Bobina Mobila Microfonul Cu Banda Microfonul Condensator

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dintre sursele de semnal enumerate mai sus microfoanele ocupa un loc de frunte. Ele sunt singurele aparate electroacustice capabile sa capteze oscilatiile sonore naturale, din care motiv sunt denumite si surse de semnal primare.

Microfoanele capteaza semnalele produse in spatiul inconjurator transformand oscilatiile acustice (mecanice) in oscilatii electrice, obtinandu se la bornele acestora semnale electrice de audiofrecventa.

Din punct de vedere al principiului constructiv intalnim doua tipuri de microfoane. Microfoanele cu carbune utilizate in telefonie, care functioneaza pe principiul comandarii unei surse de curent continuu si microfoanele utilizate in electrostatica, functionand pe principiul transformarii energiei. Dupa principiul de functionare intalnim: microfoane cu rezistenta variabila, electrodinamice, electromagnetice si piezoelectrice.

Acestea la randul lor se pot clasifica din punct de vedere constructiv : Microfoane cu rezistenta variabila microfoane cu carbune Electrodinamice microfoane cu bobina mobila microfoane cu banda Electroacustice microfoane condensator microfoane cu electret Piezoelectrice microfoane cu cristal Dupa caracteristica de directivitate intalnim microfoane cu caracteristica de directivitate simpla si microfoane cu caracteristica de directivitate compusa.

Dupa impedanta de iesire se disting doua tipuri de microfoane de impedanta mica si de impedanta mare.

Microfoanele din primul tip au impedanta de 50O, 150 O, 200-500 O ; microfoanele din al doilea tip au impedanta cuprinsa intre 20K O-50K O. 5. Caracteristici electrice si acustice ale microfoanelor Cele mai importante caracteristici electrice care influenteaza esential calitatea transmisiunilor sonore sunt: sensibilitatea, caracteristica de frecventa, distorsiunile, zgomotul propriu si impedanta de iesire.

Directivitatea Pentru a se putea analiza in mod unitar transformarea de catre diferite microfoane a oscilatiilor acustice in semnale electrice este util a se stabili o caracteristica, prin care sa se exprime sensibilitatea in functie de frecventa si directia din spatiu a oscilatiilor acustice.

Caracteristica se numeste caracteristica de directivitate si este trasata grafic prin diagrame de directivitate (fig. 3). Fig. 3 Caracteristici de directivitate Caracteristicile de directivitate sunt de trei feluri : de forma circulara de forma cardiodei de forma cifrei opt sau dublu sferica Sensibilitatea este calitatea microfonului de a transforma cat mai eficient energia acustica in energie electrica.

Ea se exprima cantitativ prin raportul dintre valoarea tensiunii efective U, obtinuta la bornele microfonului si valoare presiunii acustice P ce se exercita asupra microfonului: Caracteristica de frecventa sau raspunsul microfonului reprezinta nivelul tensiunii la bornele microfonului in functie de frecventa, la aplicarea unei oscilatii acustice de intensitate constanta.

Ea ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 286 cuvinte
Nr caractere:
13 690 caractere
Marime:
10.51 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Microfonul Cu Bobina Mobila Microfonul Cu Banda Microfonul Condensator
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Ele sunt singurele aparate electroacustice capabile sa capteze oscilatiile sonore naturale, din...
Am ales aceasta tema pentru a sigura un necesar de informatii despre cum actioneaza senzorii si...
Robotii sunt masini electromecanice automate. Unii dintre roboti nu sunt complet automati dar...
Introducere Calculatorul sau sistemul de calcul este un dispozitiv care lucreaza automat, sub...
In plin avant economic si tehnico-stiintific, la sfarsitul secolului XX s-a impus extinderea...
Sus!