John Douglas Cockcroft

Previzualizare referat:

Extras din referat:

John Douglas Cockcroft s-a nascut pe 27 mai 1897 in Todmorden, Anglia.

Familia lui a lucrat pentru multi ani la fabricarea bumbacului.

Intre 1914 si 1915 a studiat la Todmorden si la Universitatea Manchester in laboratorul Horace in. Dupa ce a luptat in primul razboi mondial in batalionul regesc s-a intors la Manchester pentru a studia ingineeria electrica la Miles Walker. Dupa doi ani a mers la colegiul Sfantul Ion in Cambridge si a luat examenul de licenta in matematica in1924. Apoi a lucrat sub conducerea lui Lord Rutheford la laboratorul Cavendish. Prima sa colaborare a fost cu P. Kapitsa in domeniul magnetic si al temperaturilor. In 1928 s-a intors la studiul acceleratiei protonilor la mare voltaj acompaniat de E. T. S. Walton. In 1932 ei au reusit sa transmita litiu si bor in energia mare a protonilor. In 1933 au studiat radioactivitatea artificiala podusa de protoni si larga varietate a transfomarilor produse de protoni si deutoriu. In 1934 a intrat in laboratorul Royal Society Mond din Cambridge. In 1929 John a fost ales in calitate de membru in Colegiul Sfantul Ion si a devenit rand pe rand asistent universitar, coferentiar si in 1939 profesorul Jacksonian al filosofiei naturale.

In septembrie 1939 el a lucrat ca asistent la laboratorul de cercetari stiitifite si a inceput cu problemele cu care se confruntau radarele de pe coasta si din cer. A fost membru al misiuni Tizard in toamna anului 1940. Dupa aceasta a fost numit capul organizatiei aeriene de cercetare. In 1944 a plecat la Canada pentru a lua conducerea proiectului despre energia atomica si astfel a devenit directorul laboratorului Montreal si Chalk River pana in 1946, cand s-a intors in Anglia.

A primit onorate doctorate de la 19 universitati fiind prietenul unor onorabili membri ale principalelor cercuri de sttinta. Profesorul Cockroft a murit in 1967. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
323 cuvinte
Nr caractere:
1 753 caractere
Marime:
4.20 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • John Douglas Cockcroft
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
United Kingdom, constitutional monarchy in northwestern Europe, officially the United Kingdom of...
Sus!