Folosirea spectroscopiei de fotoelectroni cu raze X și spectru de valență pentru determinarea tacticității polimerilor

Extras din referat:

Analiza XPS este o metoda importanta pentru caracterizarea suprafetei polimerilor. Dezovoltarile in sursa monocromatica cu raze X cuplata cu sisteme de neutralizare cu energie sufiecienta au jucat un rol de baza in analizele ce au urmat si a intelegerii suprafetei polimerilor.

Acest studiu investigheaza posibilitatea de a remarca tacticitatea PMMA-ului folosind XPS.

Analiza XPS a fost efectuata pe un spectroscometru de ultra electroni cu axe Kratos folosind surse de raze X monocromatice A1 Ka operate la 450 W. Neutralizarea incarcata a fost obtinuta de sistemul de neutralizare incarcata Kratos ce are unica abilitate de a compensa incarcare consistenta chiar si in apropierea unghiului de plecare razant.

Toti parametrii neutralizarii au ramas constanti pe durata analizei. Regiunile cu rezolutie inalta C1s , O1s si a benzii de valenta au fost obtinute folosind 20 eV peste energie. Analiza a fost realizata folosinf unghiuri de plecare de 90- (normal) si 15-

Izomerii PMMA - ului (atactic, izotactic si sindiotactic) au fost pregatiti pe substraturi de sticla prin turnare rotire de la 1% w/w solutie in toluen.

Spectrul cercetat obtinut la un unghi de plecare de 90- pe 3 izomeri a PMMA - ului sunt prezentati in Figura 1. Spectrul ne arata indicativele fotopicurilor C1s si O1s a PMMA - ului. Exista aproximativ 0.5% contaminare cu Si pe proba izotactica de PMMA.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Folosirea spectroscopiei de fotoelectroni cu raze X si spectru de valenta pentru determinarea tacticitatii polimerilor.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Marime:
395.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Fizică
Tag-uri:
spectru, raze x, polimeri
Predat:
la facultate
Materie:
Fizică
Sus!