Dioda semiconductoare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Masurarea caracteristicilor statice ale unor diode semiconductoare si analizarea comportarii diodelor in regim dinamic la semnal mic, joasa frecventa.

Diodele semiconductoare sunt dispozitive formate dintr-o jonctiune pn. Analizand fenomenele fizice care apar intr-o jonctiune pn ideala la aplicarea unui tensiuni din exterior se deduce relatia de legatura: La o anumita valoare a tensiunii inverse aplicate (tensiunea de strapungere poate apare efectul Zenner sau fenomenul de multiplicare in avalansa, care se manifesta printr-o crestere abrupta a curentului acesta nu mai poate fi limitat decat de circuitul exterior.

Faptul ca in strapungere tensiunea este practic constanta a dus la folosirea diodelor ca stabilizatoare de tensiune (Zenner). In cazul in care tensiunea prin dioda prezinta mici variatii vd cu amplitudinea Vd in jurul p. s. f. -ului, curentul prin dioda va prezenta deasemenea variatii in jurul valorii statice ID. Daca frecventa este relativ mica si amplitudinea indeplineste conditia de semnal mic atunci: vd (t) =Ri (id (t). Ri = Rezistenta interna (dinamica). 1. Polarizare directa VD>0; 2. Determinare VP=VD (IDM) din grafic: IDM=200mA si =0. 01 => IDM=0. 2mA => VP=VD 3. Pentru ca tensiunea depinde de rezistenta materialului adiacent jonctiunii p-n. pentru siliciu este mai mare.

5. Prin extrapolare pana la VD=0 putem calcula curentul I0 aprox. - 2. 6. Polarizare inversaVD ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dioda Semiconductoare - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
428 cuvinte
Nr caractere:
3 132 caractere
Marime:
29.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Predat:
la gimnaziu
Sus!