Accesorii Fotografice Filtre Trepiede Declansatoare Cu Cablu Lumina Artificiala

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Primele accesorii fotografice erau dispozitive simple, precum trepiede pentru aparate de fotografiat si lampi. Astazi exista sute de accesorii pentru diferite subiecte, conditii si efecte. In zilele de inceput ale fotografiei, un trepied sau un suport stabil era esential pentru aparatul de fotografiat. Aceasta deoarece sensibilitatea la lumina a materialelor fotografice era atat de slaba, incat expunerea dura mai multe secunde. Aparatul foto trebuia tinut nemiscat in acest timp, pentru ca imaginea sa fie clara, iar subiectul trebuia sa stea si el nemiscat, daca se dorea inregistrarea sa adecvata pe film. Pe primele fotografii cu scene stradale oamenii in trecere sunt figuri neclare, transparente, ca niste stafii. Portretele studio de la sfarsitul anilor 1800 prezinta oameni postati rigid, adesea sprijiniti de mobila, ceea ce ii ajuta sa ramana nemiscati. Deoarece capul trebuia sa stea nemiscat, pentru ca acesta atrage cel mai mult atentia intr-un portret, se folosea adesea un sprijin dupa ceafa. Luminile puternice din studio ajutau la reducerea timpului necesar expunerii. Uneori lumina era produsa prin aprinderea unei fasii de magneziu, sau a unei gramajoare de pulbere de magneziu. Acestea ardeau cu o flacara luminoasa, dar fumul era neplacut si exista riscul izbucnirii unui incendiu. Problemele legate de timpurile lungi de expunere au fost dapasite prin introducerea unor placi fotografice mai sensibile, iar mai tarziu a rolfilmelor. Dupa aparitia aparatelor de fotografiat mai mici, fotografia a devenit un hobby popular. S-au format multe companii noi pentru a furniza atat aparatele de fotografiat cat si o gama larga de accesorii ce promiteau poze de o calitate mai buna.

Unul dintre cele mai populare tipuri de filtre poate fi lasat pe obiectiv tot timpul. Acesta este filtrul ultraviolet, care previne patrunderea luminii ultraviolete la film. Desi nu vedem, aceasta lumina, se inregistreaza pe film si uneori face peisajele sa para intetosate.

Desi majoritatea fotografiilor se fac acum cu aparate de fotografiat sustinerea aparatului de fotografiat de un trepied poate imbunatati mult calitatea pozei.

Chiar daca este montat pe un trepied, la actionarea obturatorului aparatul de fotografiat se poate misca usor. Acest lucru poate fi evitat prin folosirea unui declansator de cablu.

Acest cablu flexibil declanseaza obturatorul, dar corpul aparatului ramane fix, eliminandu-se vibratia. In general este de ajuns un declansator cu cablu scurt, de 20 cm lungime.

LUMINA ARTIFICIALA: Pentru fotografiile de interior, unii fotografi folosesc becuri electrice puternice, alimentate de la retea, dar cea mai populara cale de asigurare a luminii artificiale este blitzul. Cele mai simple blitzuri folosesc becuri care pot fi utilizate o singura data. Cuburile de blitz sunt mai convenabile deoarece contin patru asemenea becuri intr-un singur element. Blitzurile electronice au un tub electronic de descarcare ce poate fi ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
499 cuvinte
Nr caractere:
2 870 caractere
Marime:
5.57 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Accesorii Fotografice Filtre Trepiede Declansatoare Cu Cablu Lumina Artificiala
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Cu o istorie de aproape doua sute de ani, fotografia a fost martorul cel mai fidel al marilor...
Majoritatea birourilor necesita un dipozitiv pentru copierea rapida a documentelor. Masinile...
Sus!