Profilaxia și igiena personală

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1.Igiena,sanitarie,profilaxie-notiuni,metode de studii aplicate in igiena.

Igiena este stiinta care studiaza influenta factorilor mediului ambient asupra sanatatii omului si elaboreaza masuri de asanare,normative si legi sanitare menite sa fundamenteze un mediu igienic optim de viata si de munca.

Sarcinile igienei sunt:

-elaborarea bazelor stiintifice ale legislatiei sanitare -elaborarea normativelor sanitare pentru factorii de mediu ce au influenta asupra organismului uman -elaborarea bazelor pentru inspectia sanitara preventive

Igiena ,continutul si importanta ei sunt legate cu notiunile de sanitarie si profilaxie.

Sanitaria este o activitate practica prin care se supravegheaza respectarea normativelor,regulilor si realizarea masurilor de igiena.

Profilaxia reprezinta cunostintele teoretice si masurile practice(economice,sociale,culturale,sanitare)care contribuie la mentinerea sanatatii oamenilor si la prevenirea imbolnavirilor.

Deosebim trei tipuri de profilaxie. Profilaxia primara are ca scop prevenirea imbolnavirilor prin combaterea factorilor de risc generate de ecosistemele umane. Se bazeaza pe inspectia sanitara preventiva si se efectueaza la stadiul de proiectare a diferitor obiecte pina la darea in exploatare. Profilaxia secundara are ca obiective:

-depistarea afectiunilor in stadii incipiente a starilor premorbide -prevenirea agravarii maladiilor,scurtarea duratei imbolnavirilor -prescrierea regimurilor igienice de viata si regimurilor dietetice convalescentilor si celor vindecati,pentru a evita recidivele.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Profilaxia si igiena personala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
84 pagini
Imagini extrase:
84 imagini
Nr cuvinte:
29 411 cuvinte
Nr caractere:
181 476 caractere
Marime:
104.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
igiena, legi normative
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!