Încasări Si Plăți

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Operatiile de incasari si plati la FRC Corabia se efectueaza atat in numerar, cat si prin intermediul conturilor deschise de unitatea patrimoniala - SDFEE Slatina la Trezoreria Corabia si la Banca Comerciala Romana - Agentia Corabia, ceea ce este cunoscut sub denumirea de decontari fara numerar sau prin virament.

De altfel, tendinta generala este ca decontarile in numerar sa-si piarda treptat popularitatea si sa fie inlocuite cu alte mijloace de plata cunoscute sub denumirea de instrumente de plata fara numerar. Aceasta elimina dezavantajele folosirii numerarului in sensul ca sumele mari in numerar necesita spatii voluminoase de depozitare si prezinta riscuri in manevrare, cum este cazul distrugerilor accidentale, furturilor s. a. In vederea realizarii unui asemenea deziderat s-a actualizat cadrul legislativ privind cecul, cambia si biletul la ordin, avandu-se in vedere standardele internationale si studiul actual de dezvoltare a sistemului de plati din tara noastra.

Conturile deschise la banci asigura efectuarea categoriilor de operatii care se refera la : valorile de incasat, cum sunt cecurile si efectele comerciale depuse la banci, disponibilitatile in lei si devize, creditele bancare pe termen scurt, precum si dobanzile aferente disponibilitatilor si creditelor bancare.

Pentru fiecare din categoriile de operatii amintite se utilizeaza cate un cont sintetic de gradul I sau II, asa cum se prezinta in continuare, in ordinea in care sunt simbolizate in Planul general de conturi, in grupa 51 Conturi la banci. 1. Contabilitatea valorilor de incasat In categoria valorilor de incasat sunt incluse efectele comerciale remise spre incasare, inclusiv spre scontare.

Organizarea contabilitatii valorilor de incasat se realizeaza cu ajutorul contului sintetic cu aceeasi denumire si simbol 511, care se dezvolta in urmatoarele conturi sintetice de gradul II : 5112 Cecuri de incasat , 5113 Efecte de incasat si 5114 Efecte remise spre scontare.

Aceste conturi de bilant au functie contabila de activ si implicit solduri finale debitoare, care reprezinta valoarea cecurilor si a efectelor comerciale depuse la banca spre incasare, inscriindu-se la doua posturi bilantiere, primul la Casa si conturi la banci, iar celelalte doua la Investitii financiare pe termen scurt si aceasta datorita continutului lor economic.

2. Contabilitatea operatiilor efectuate prin conturile curente de la banci Conturile deschise la banci asigura, pe de o parte, concentrarea disponibilitatilor banesti, iar pe de alta parte efectuarea platilor fara numerar sau altfel spus prin virament.

Pentru urmarirea in contabilitate a acestor operatii se utilizeaza la FRC Corabia contul sintetic 5121 Conturi curente la banci in lei si 5125 Sume in curs de decontare Conturile amintite au functia contabila de activ si implicit solduri finale debitoare, care reprezinta disponibilitatile banesti existente in conturile de la banci ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Incasari Si Plati
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 013 cuvinte
Nr caractere:
6 077 caractere
Marime:
11.16KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Finanțe Bănci
Tag-uri:
contabiltate, finante
Predat:
la liceu
Sus!