Falimentul Bancar

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. Persoanele supuse procedurii reorganizarii judiciare si a falimentului 2. Conditiile obligatorii pentru aplicarea reglementarilor privitoare la faliment 3. Procedurile aplicabile unei persoane aflate in imposibilitatea de respectare a angajamentelor asumate 4. Organele care aplica procedura reorganizarii judiciare si a falimentului 5. Falimentul bancar 1. Persoanele supuse procedurii reorganizarii judiciare si a falimentului 1. 1. Comerciantii persoane fizice care isi desfasoara activitatea comerciala in conformitate cu prevederile Decretului - Lege nr.

54/1990. 1. 2. Societatile comerciale Precizari: Prezenta reglementare se aplica in egala masura filialelor societatilor comerciale straine - persoane juridice romane.

50 Procedura falimentului bancar este in principal reglementata de Legea nr.

83/1998, completata cu dispozitiilr Legii nr.

64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului.

Procedura falimentului stabilita prin Legea nr.

64/1995 nu se aplica: - societatilor comerciale cu capital majoritar de stat pentru care Guvernul a instituit sau va institui proceduri speciale de supraveghere financiara (pe perioada cat acestea se afla sub incidenta acestor proceduri); - regiilor autonome (pentru care se va stabili prin lege o procedura speciala aplicabila in caz de insolvabilitate, in acord cu regimul general al proprietatii publice). 2. Conditiile obligatorii pentru aplicarea reglementarilor privitoare la faliment a) Datoriile sa fie de natura comerciala; b) Comerciantul sa fie in imposibilitate de a face fata datoriilor sale; c) Comerciantul sa fie in imposibilitate de a face fata datoriilor sale cu sumele de bani disponibile.

Precizare: Insuficienta disponibilitatilor banesti se refera la soldul creditor al contului bancar si la numerarul din casierie. Nu vor fi luate in considerare la aprecierea sumelor de bani disponibile urmatoarele instrumente financiare: - efectele de comert; - valorile mobiliare incasabile la vedere.

3. Proceduri aplicabile unei persoane aflata in imposibilitate de respectare a angajamentelor asumate Legea instituie doua proceduri distincte: - reorganizarea judiciara, avand ca scop redresarea economica a debitorului si plata pasivului sau; - falimentul, avand ca scop lichidarea averii debitorului si plata tuturor datoriilor sale comerciale. 51 3. 1. Reorganizarea judiciara In cazul reorganizarii, societatea comerciala va fi condusa de aceiasi manageri, insa in cazul in care judecatorul sindic va aprecia ca redresarea societatii depinde de schimbarea acestora, vor fi numiti alti manageri.

De asemenea, societatea comerciala se va supune unui plan de reorganizare, al carui scop este asigurarea posibilitatilor societatii de plata a datoriilor. In cazul in care planul de reorganizare reuseste, societatea comerciala isi va continua activitatea ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Falimentul Bancar
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 567 cuvinte
Nr caractere:
16 794 caractere
Marime:
15.15KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Finanțe Bănci
Tag-uri:
faliment, banci
Predat:
la liceu
Sus!