Atributele lui Dumnezeu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere

Scopul acestui studiu este sa invatam cum sa ne inchinam lui Dumnezeu si cum sa fim cu adevarat copiii lui Dumnezeu. Dumnezeu S-a aplecat spre noi, si S-a hotarat sa ne permita sa ne apropiem de El si a gasit de cuviinta sa ne ofere si mai multe revelatii detaliate despre El.

Studiind atributele lui Dumnezeu, Martyn Lloyd-Jones spunea urmatoarele: ,,Va aduc aminte ca pentru tot ceea ce putem cunoaste despre aceste lucruri suntem total dependenti de revelatia biblica. Treptat ne dam seama ca Biblia este o carte speciala in care Dumnezeu a gasit cu cale sa Se reveleze pe Sine. Nu te poti indeparta de revelatie. Dumnezeu ni Se arata pe Sine, Se manifesta pe Sine, ca sa-L putem cunoaste, ca sa ne inchinam Lui si ca sa putem avea partasie cu El. Si de data aceasta ne aducem aminte de porunca de a ne descalta pentru ca locul pe care stam este sfant; inca o data ne aducem aminte ca Dumnezeu nu este un fenomen pe care sa-l putem investiga si ca atunci cand abordam atributele personalitatii marete si vesnice a lui Dumnezeu, ne distantam enorm de procedeul stiintific folosit in cadrul unor asemenea discutii. Tot ce facem noi este sa luam in considerare numai ceea ce Dumnezeu a gasit de cuviinta sa ne spuna despre El insusi. Noi observam cele spuse de El. incercam sa le tinem minte. Si in umilinta, cu inchinare si lauda ii multumim Lui pentru bunavointa Sa."

1. Ce este un atribut al lui Dumnezeu?

Un atribut al lui Dumnezeu este ceva ce putem sti despre Dumnezeu. Este cunoasterea a ce fel de Dumnezeu este Dumnezeu. In acest studiu al atributelor vom incerca sa invatam cum este El. Atributul este ceva cu privire la Dumnezeu pe care El l-a declarat ca fiind adevarat.

Un atribut al lui Dumnezeu nu este ceva din care este alcatuit Dumnezeu. Insusi faptul ca Dumnezeu este Dumnezeu arata ca nu este nicidecum ,,alcatuit." Tu si cu mine suntem alcatuiti. Suntem alcatuiti din trup, suflet, minte, duh, imaginatie, ganduri si memorie. Noi suntem o alcatuire deoarece a existat cineva care sa ne alcatuiasca. Dumnezeu a luat tarana si propria Lui suflare si, dupa cum un artist isi aduce vopselele inaintea panzei, Dumnezeu Si-a adus toata genialitatea inaintea materiei si duhului din care a fost facut omul si l-a alcatuit pe om. Astfel, atributele omului sunt partile componente; ele alcatuiesc omul.

Dar atunci cand vorbim despre atributele lui Dumnezeu nu avem nicidecum o astfel de idee, deoarece El a spus: ,,EU SUNT CEL CE SUNT." Orice lucru care a fost alcatuit trebuie sa fi fost alcatuit de cineva, iar cel care alcatuieste este mai mare decat cel ce este alcatuit. Daca Dumnezeu Tatal Atotputernic ar fi fost compus, ar trebui ca undeva sa existe cineva mai mare decat Dumnezeu pentru a-L ,,face" pe Dumnezeu. Dar Dumnezeu nu este facut! De aceea, nu putem spune ca atributele lui Dumnezeu sunt partile din care este facut Dumnezeu, deoarece Dumnezeu nu este facut din parti.

ML Jones: ,,Haideti sa constientizam faptul ca o analiza absolut esentiala, daca vrem sa o facem asa cum trebuie, nu trebuie totusi sa fie o analiza tipic stiintifica sau logica. Mi-e foarte teama sa nu ma ratacesc la acest punct. Mi-e teama de mine insumi, fara a mai socoti pe careva dintre voi, pentru ca mintea, cu toate ca este un dar de la Dumnezeu, poate fi uneori, din cauza caderii, un pericol. Vreau sa fie clar acest lucru si de aceea dati-mi voie sa exprim acest lucru si in acest mod particular, in mod obisnuit, consideram ca o analiza este ceva de genul acesta: analizez o floare. Ii smulgi petalele si staminele, le numeri, le verifici, iar la sfarsit te alegi cu nimic. Cam asa se intelege uneori analiza. Noi insa nu vom face nimic de acest fel in acest studiu. Dumnezeu a gasit de cuviinta sa ne dea revelatia aceasta ca sa stim cate ceva despre El. Asa ca acestea nu sunt parti separate care vor contribui la realizarea unui intreg. Ele reprezinta aspecte ale fiintei lui Dumnezeu, puncte de vedere particulare despre Dumnezeu si daca pot folosi acest termen, chiar portrete ale lui Dumnezeu. Dar personalitatea nu poate fi divizata."

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2016
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
2 314 cuvinte
Nr caractere:
10 526 caractere
Marime:
13.62 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Filosofie
Data publicare:
16.05.2023
Structură de fișiere:
  • Atributele lui Dumnezeu.doc
Predat:
la facultate
Te-ar putea interesa și:
Dumnezeu este cel care a creat lumea din nimic, prin vointa Sa , si puterile Sale necreate....
Pacatul stramosesc a pervertit firea umana si a intrerupt legatura directa a omului cu Dumnezeu....
Nimic nu este mai dificil decat sa spui Cine este Dumnezeu. Aceasta dificultate nu tine neaparat...
INTRODUCERE Din iubirea Sa nemarginita, Dumnezeu a creat tot ce exista, de la materie, pana la...
Privita din perspectiva gnoseologica, Revelatia concentreaza in sine, ca intr-un focar luminos,...
Sus!