Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1.Introducere
2.Eficienta energetica
3.Energia solara
4.Energia eoliana
5.Energia geotermala
6.Hidroenergia
7.Energia nucleara
8.Biomasa
9.Bibliografie

Extras din referat:

Introducere

Energia înseamna pentru omenire ceea ce înseamna sângele pentru corpul omenesc. Cresterea consumului energetic al omenirii a cunoscut in ultimele decenii un ritm impresionant; astfel daca in 1952 consumul energetic al omenirii era de cca. 1,5 miliarde de tone carbune conventional (tcc.) consumul creste la 11 miliarde tcc in 1983, adica in mai putin de 6 decenii consumul de energie a crescut de 7 ori. Prognozele apreciaza ca in anul 2000 consumul energetic mondial se va situa intre 25 si 35 miliarde de tone echivalent carbune.

Datele termotehnicienilor arata ca o tona de carbune echivaleaza cu 8 MWh (Mega Watti ora), o tona de petrol cu 12 MWh si 1000 m3 de gaze naturale cu 10,6 MWh.

Prin ,,combustibil conventional" se intelege un combustibil cu puterea calorica de 700 kcal/kg (corespunzatoare carbunilor inferiori), notiunea de combustibili conventionali servind la compararea diversilor combustibili reali cu putere calorica diferita prin recalcularea masei lor in tone de combustibili conventionali. Puterea calorica a unui combustibil reprezinta caldura dgajata prin arderea unui kilogram din combustibilul respectiv.

Lipsa sau criza de energie nu poate fi analizata decât in corelatie directa cu nevoile de energie si cu beneficiarii sau utilizatorii ei, adica cu societatea umana. Ceea ce trebuie sa subliniem este explozia demografica; la fiecare 25 - 30 de ani si la unele tari chiar la intervale de 15 - 20 de ani asistam la dublarea populatiei, si nu este prea departe momentul când vom ajunge la maximul de populatie (dupa unele teorii, prin anii 2150) pe care in conditiile tehnologiei si resurselor cunoscute actuale il poate suporta globul pamântesc, adica o populatie de 12 - 15 miliarde locuitori.

Surse de energie (noi sau reconsiderate)

1. Energea oliana - o prima resursa energetica ce poate fi luata in discutie este cea eoliana, adica folosirea vântului, care este deja reprezentata printr-o tehnica de rutina, constituita de morile de vânt si o tehnica de vârf constituita de sistemele puse la dispozitie de noua tehnologie care ne permite sa realizam minicentrale eoliene de 1-10 MW. Aceste sisteme pot fi construite in numar mare. De paretea acestui tip de energie, omenirea, nu spera sa aiba in anul 2000 mai mult din totalul energiei produse.

2. Energia apei (marilor si oceanelor) - se reprezinta sub forma de energie mecanica si termica:

2.1. Curentii marini - se pot reprezenta sub forma de:

Observații:

Fcaultatea de Energetic -UPB

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Energia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
6 464 cuvinte
Nr caractere:
37 036 caractere
Marime:
261.51KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Energetică
Predat:
la facultate
Materie:
Energetică
Sus!