Comandarea unui motor de curent continuu cu PLC

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Cuprins
1.Introducere 2
2.Configuratia hadware a sistemului 5
3.Alegerea motorului 5
4.Programarea sistemului 7
5.Aplicatii si concluzii 9

Extras din referat:

1.Introducere

Obiectivele lucrarii

Se cere implementarea unei structuri hardware dar si software(programare PLC) care are rolul de a controla sensul unui motor de curent continuu folosit in antrenarea/miscarea unei benzi, unui sistem sau proces de automatizare

Motorul utilizat este un motor de current continuu cu magneti permanent.Programarea este realizata cu un automat programabil de tip Moeller PLC.

Conspiratii teoretice PLC

Echipamentele cu logică programată (ELP) sau automatele programabile (AP) sau programmable logic controllers (PLC) sunt echipamente destinate conducerii automate a proceselor industriale.

Un automat programabil poate fi definit ca un sistem specializat destinat pentru tratarea problemelor de logică secvenţială şi combinaţională, simulând structurile logice de comandă printr-o configuraţie elastică, programabilă.

Prin concepţia sa, un automat programabil este adaptabil pentru funcţionarea în mediul industrial, poate opera într-o plajă largă de temperatură şi umiditate, este uşor adaptabil la interfaţarea cu orice proces şi nu ridică probleme deosebite privind formarea personalului de deservire datorită facilităţilor de programare oferite. Toate aceste caracteristici, la care se mai pot adăuga robusteţea generală a echipamentului şi preţul de cost relativ redus, fac ca automatele programabile să constituie o pondere importantă în sistemele de conducere a sistemelor de automatizare industriale. Aceste echipamente s-au impus într-o gamă tot mai largă de aplicaţii, datorită simplităţii programării, accesibilităţii şi fiabilităţii ridicate în exploatare.

Utilizarea logicii programate constituie o modalitate calitativ superioară de realizare a echipamentelor de comandă. În cazul ELP funcţiile care trebuie executate şi succesiunea acestora sunt stabilite de programul înscris în memoria program. Se asigură o flexibilitate deosebită dispozitivelor de comandă, permiţând uşoare modificări şi dezvoltări ulterioare. Dacă în cazul logicii cablate orice modificare în funcţionarea echipamentului de comandă implică realizarea unui nou cablaj, unor noi legături între elemente, în cazul ELP modificarea constă în simpla inserare a unor alte expresii algebrice în memoria program, fără a fi necesare modificări în cablajul iniţial, realizându-se astfel economii însemnate de timp şi de manoperă. Totodată, această facilitate a ELP permite tipizarea interfeţelor de intrare şi ieşire şi a unităţii centrale, personalizarea unei scheme de comandă făcându-se prin programul implementat. Acest aspect conduce şi la regândirea şi optimizarea ciclului de proiectare al unui echipament de comandă. Ciclul clasic: conceperea schemei, realizarea cablajului (verificarea funcţionării, refacerea schemei, etc., se modifică în sensul că se implementează programul în memorie cu echipamentul de programare, se vizualizează pe monitor şi se verifică prin folosirea unor programe de monitorizare şi auto-testare. Eventualele modificări la punerea în funcţiune a instalaţiei se fac prin echipamentul de programare fără a afecta cablajul realizat, eficienţa activităţii de proiectare şi implementare crescând considerabil. ELP se remarcă şi prin reducerea numărului de componente (cu până la 80% comparativ cu schemele de automatizare cu relee), creşterea fiabilităţii şi reducerea importantă a consumului de energie electrică.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comandarea unui Motor de Curent Continu cu PLC.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 347 cuvinte
Nr caractere:
7 410 caractere
Marime:
126.52KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electrotehnică
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Profesorului:
Bogdan Laurean
Sus!