Wireless LAN

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ce sunt retelele de date radio WLAN in standard Wi-Fi?

Simplu spus, WLAN este o retea locala fara fir, in standard Ethernet. WLAN utilizeaza undele radio pentru transmisia datelor intre PC-uri sau alte dispozitive de retea fara ajutorul firelor sau cablurilor. Retelele fara fir "vorbesc" prin unde radio cu spectru imprastiat care sunt mai putin sensibile la interferenta si zgomot radio, fiind astfel ideale pentru comunicatii de date. In general sunt utilizate benzi de frecventa publice, pe care le poate utiliza oricine, in principiu fara taxe de utilizare, in benzile de 2.4 GHz si 5.7 GHz. Singura conditie este ca echipamentele de emisie / receptie radio sa fie aprobata spre utilizare in respectiva banda de frecventa de catre un organism de autorizare a comunicatiilor radio al tarii respective.

WLAN este standardizat de organizatia internationala WECA - Wireless Ethernet Compatibilty Alliance, care se gaseste la adresa de web: http://www.wirelessethernet.com/index.html. Au aderat pina acum peste 120 de producatori hardware si software WLAN la aceasta alianta.

Misiunea WECA este aceea de a certifica interoperabilitatea produselor Wi-Fi (IEEE 802.11) si sa promoveze Wi-Fi ca un standard global pentru retele locale fara fir in toate segmentele de piata.

Toate echipamentele si solutiile oferite de TRICORP electronics(TM) sunt conforme cerintelor mentionate. Deasemenea, noi va oferim si realizarea Proiectului radio necesar omologarii solutiei radio de catre forurile competente din Romania.

Evolutia retelelor locale de la cablu la cele fara fir

Ethernet a devenit tehnologia predominanta pentru retele cablate. Definit de IEEE prin standardul 802.3, a oferit un cadru care evolueaza, de mare viteza, larg disponibil si interoperabil. Initial, Ethernet a oferit viteze de 10 megabiti / secunda (MBps) care au migrat catre viteze de 100 MBps si 1,000 MBps cerute de backbone-uri si aplicatii intensive de retea. Standardul deschis IEEE 802.3 a dus la o mare diversitate de fabricanti, produse si preturi pentru utilizatori.

Aceste standarde Ethernet garanteaza interoperabilitatea, diferiti utilizatori putind alege produse de la diferiti fabricanti fara a se teme ca nu vor functiona corect impreuna. Primele tehnologii WLAN operau in banda de 900 MHz, aveau viteza mica (1 - 2 MBps) si erau proprietare. In ciuda acestor limitari, mobilitatea si flexibilitatea WLAN le-a permis acestor produse accesul pe piete verticale cum ar fi vinzarea cu amanuntul si depozitarea unde lucratorii mobili foloseau dispozitive portabile pentru inventariere stocuri si culegere de date. In 1991, pentru a capata o recunoastere mai larga din partea pietei,

AIRONET impreuna cu alte firme au inceput sa lucreze la standarde pentru WLAN. Prin 1992 fabricantii de WLAN au inceput dezvoltarea de produse operind in banda nelicentiata de 2,4 GHz. Aceasta a deschis doua noi piete verticale. Sanatatea, cu multa forta de munca mobila, a inceput sa foloseasca calculatoare portabile pentru accesul la informatiile despre pacienti. Si cum computerele isi faceau loc in clasele de curs, institutele de invatamint au inceput sa instaleze retele fara fir pentru a evita cablarea cladirilor. In iunie 1997 IEEE, organismul care a definit importantul standard Ethernet 802.3, a difuzat standardul 802.11 care defineste transmisia in infrarosu si doua tipuri de transmisii radio in banda nelicentiata de 2.4 GHz: tehnologia de banda larga cu salt de frecventa (FHSS) respectiv tehnologia de banda larga cu secventa directa (DSSS).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Wireless LAN.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 691 cuvinte
Nr caractere:
8 736 caractere
Marime:
11.99KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electronică
Tag-uri:
ghz, infrarosu, frecventa
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!