Rețele WI-FI

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

CUPRINS
1. NOTIUNI GENERALE
Diferente intre o retea „terestra si fara fir” 1
Diferenţe între versiunile 802.11 2
Alte standarde şi protocoale utilizate în comunicaţiile wireless:
a)WiMAX 3
b)Bluetooth 7
c)Hiperlan 9
d)Hiperlan II 9
e)OpenAir 10
f)HomeRF şi SWAP 10
h)Protocolul WAP 11
2. ARHITECTURA
Clasificarea reţelelor fără fir 12
Topologii 13
3. ECHIPAMENTE
Notiuni.. 14
Conexiune 16
Firme producatoare de echipament 17
4. SOFT SAU PROGRAMAREA 17
5. SECURITATE 186. BIBLIOGRAFIE 20

Extras din referat:

NOTIUNI GENERALE

Multe hoteluri, aeroporturi, cafenele, birouri şi centre de conferinţe oferă conexiuni Wi-Fi, uneori contra unui cost, uneori gratuit. Accesul rapid la Internet când vă aflaţi în mişcare este facil - şi veţi putea folosi propiul Dvs. dispozitiv cu fişierele Dvs. de care aveţi nevoie.

• Navigaţi pe Internet sau trimiteţi fişiere

• Wi-Fi are o rază de acţiune cuprinsă între 50 şi 100 de metri

• Conectaţi-vă la contul de email de la biroul sau cel personal

• Sincronizaţi telefonul Dvs. cu calendarul de birou

• Conectaţi-vă la intranetul de la birou

• Expediaţi şi recepţionaţi fişiere Word, Excel sau PowerPoint

• Beneficiaţi de tehnologiile avansate pentru apeluri conferinţă care necesită conexiune de reţea

• Jucaţi-vă online

• Discutaţi utilizând mesaje instant de pe telefonul Dvs.

• Actualizaţi statusul de prezenţă pentru contactele Dvs.

• Nici un punct de acces? Conectaţi-vă la Internet utilizând GPRS/EDGE sau WCDMA

WLAN-urile folosesc unde electromagnetice din domeniul radio si infrarosu. Primul tip este cel mai raspandit, deoarece undele radio trec prin pereti si alte obiecte solide, pe cand radiatia infrarosu, ca si lumina nu poate strapunge obiectele opace si are o raza de acoperire mult mai mica. Totusi, si acest din urma tip este luat in considerare de unele solutii, pentru conectarea unor echipamente care nu se deplaseaza in timp ce se realizeaza transfer de date.

Diferentele intre o retea terestra si o retea wireless radio sunt multiple si reprezinta beneficii in favoarea retelelor wireless:

- Spre deosebire de alte sisteme radio, Wi-Fi foloseste un spectru de frecvente radio care nu au nevoie de licenta deci nu necesita aprobare pentru utilizare.

- Se permite dezvoltarea variata a unei retele locale WLAN fara utilizarea cablurilor, reducand costurile necesare dezvoltarii retelei si evitand diferite obstacole in implementarea retelei (locuri inaccesibile, care nu pot fi cablate).

- Multe retele Wi-Fi suporta roaming, permitand unui client sa se mute dintr-un punct de acces in altul in aceeasi cladire, sau zona geografica.

- Wi-Fi este un standard global, clientii Wi-Fi putand lucra in diferite tari de pe glob.

- Posibilitati variate de conectare a utilizatorului final, prin intermediul placilor Wi-Fi PCMCIA, PCI, USB sau a variatelor sisteme Wi-Fi 802.11b sau 802.11g integrate in majoritatea notebook-urilor moderne.

- Posibilitati alternative sau combinate de antene Wi-Fi unidirectionale sau bidirectionale, sectoriale, directionale, omnidirectionale, punct la punct, punct la multi punct, sisteme de bridge (interconectarea a doua retele wireless), puncte de acces de diferite puteri, cu diferite castiguri,etc.

Diferenţe între versiunile 802.11 :

IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) stabileşte standarde globale pentru diferite tehnologii şi utilizează numere pentru a diferenţia tipurile de tehnologii. Există câteva versiuni standard ale WLAN care pot fi folosite de aceleaşi produse Nokia:

802.11b: aceasta este prima, cea mai simplă şi cea mai ieftină versiune a WLAN. Conectează utilizând un semnmal radio nelicenţiat de 2,4GHz şi viteza maximă de transfer este de 11 Mbps. Utilizeaza codarea CCK-Complimentary Code Keying.

802.11g: şi acesta foloseşte banda de frecvenţă de 2,4GHz dar utilizează o nouă tehnologie de codare. Versiunea 802.11g are o viteză maximă de transfer de 54 Mbps. Este mai rapida pentru ca foloseste aceeasi codare OFDM ca la 802.11a.

802.11a: această versiune operează la frecvenţa de 5GHz. Are o viteză maximă de 54 Mbps. Foloseste orthogonal frequency-division multiplexing (OFDM) - o tehnica de codare mult mai eficienta, ce divizeaza semnalul radio in citeva parti de subsemnal inainte de a ajunge la receptor. Aceasta reduce mult interferentele.

802.11n Este cel mai nou standart raspindit pe larg. Acesta dezvolta o viteza colosala. De exemplu, 802.11g cu toate ca teoretic transmite 54 Mb/s de date, el ajunge in practica viteza de 24Mb/s din cauza aglomerarii retelei. Iar 802.11n poate obtine, totusi, 140 Mb/s.

WiFi poate transmite pe una din cele trei benzi de frecventa. Ea poate sa treaca rapid de la o banda la alta. Aceasta ajuta la reducerea interferentelor si permite multor dispozitive sa foloseasca simultan aceeasi conexiune fara fir.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Retele Wi-Fi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
5 458 cuvinte
Nr caractere:
30 995 caractere
Marime:
192.95KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electronică
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Profesorului:
Nastas Valeriu
Sus!