O nouă tehnologie în fabricarea televizoarelor - OLEDs

Extras din referat:

Imaginaţi-vă cu un televizor de înaltă definiţie, care este de 80 cm lăţime şi mai puţin de un sfert de inch grosime, care consumă mai puţină energie decât cele mai multe televizoare de pe piaţă .

Ce-ar fi dacă ai putea avea un display în maşină, pus la parasolar sau pe plafonieră?

Ce zici de un display monitor construit în îmbrăcămintea?

Aceste dispozitive vor putea fi intâlnite în viitorul apropiat, în număr foarte mare cu ajutorul unei tehnologii numite diode organice care emit lumină-OLEDs-Organic Light-Emitting Diode

Un OLED este o componentă electronică în formă de folie foarte subţire luminoasă făcută dintr-un material organic semiconductor.

Tehnologia OLED este ieftină, neavând nevoie de un monocristal scump, dar eficienţa şi lumina produsă sunt la ora actuală încă mai scăzute, iar durata de funcţionare este mai scurtă. Desigur însă că se lucrează intens la depăşirea acestor dezavantaje, în ceea ce priveşte luminozitatea OLED-urilor, în ultima vreme făcându-se mari progrese, în anul 2008,renunţându-se la iluminarea suplimentară a fundalului/suportului (backlight).

OLEDs poate oferi imagini mai luminoase, afişate pe dispozitive electronice folosind mai puţină energie decât convenţionalele emitting diode de lumina (LED-uri) sau afisoarele cu cristale lichide (LCDs) utilizate în prezent.

Ca un LED, OLEDs-ul, este un dispozitiv solid semiconductor care este de 100 la 500 de nanometri grosime sau aproximativ 200 de ori mai mici decât un fir de păr.

OLEDs poate avea fie două straturi sau trei straturi de material organic; în acest din urmă format, cel de-al treilea strat este de transport care ajută electronii să se deplaseze de la catod la stratul organic de emisii .

Observații:

Noi tehnologii în fabricarea televizoarelor

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • O Noua Tehnologie in Fabricarea Televizoarelor - OLEds.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Marime:
1005.11KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electronică
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!