Dezvoltarea de aplicații mizând pe CC3200 WiFi Launchpad

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Conceptul de casa inteligenta prezentat in continuare presupune utilizarea de catre proprietar a unei aplicatii cu o interfata grafica facila pe telefonul mobil cu ajutorul careia se pot controla eficient subsistemele de tip: control iluminat, controlul temperaturii, sonorizare ambientala, alarmare la incendiu si efractie, irigatii si degivrare, supraveghere video, etc.

Toate acestea, precum si alte nevoi ale locatarilor care trebuie anticipate sunt integrate intr-un singur sistem numit casa inteligenta.

O cladire inteligenta poate fi privita ca un sistem cuprinzand mai multe subsisteme si componente distincte, dar care interactioneaza intre ele. Dintre acestea, din punctul de vedere al acestui studiu cele mai importante sunt:

- subsistemul de tehnica informationala si telecomunicatii;

- subsistemul de asigurare a securitatii si alarmare;

- subsistemul de reglare automata si supraveghere a distributiei diverselor tipuri de energie;

- infrastructura (cablajele) pentru energia electrica si pentru telecomunicatii;

- centrul de comanda si supraveghere (dispecer);

- subsistemul surselor de alimentare cu energie electrica (fara intreruperi);

- subsisteme pentru utilitati (alimentare cu apa, drenaje, etc.).

Abordarea sistematica presupune posibilitatea definirii unor functii pe care sa le realizeze cladirile inteligente sub aspect calitativ, aceste functii exprimandu-se prin: maximizarea confortului specific pentru diversele activitati ale ocupantilor, a creativitatii, a securitatii in conditiile minimizarii costurilor privind resursele necesare, favorizarii administrarii generale a cladirii si obtinerii de catre proprietari a unor profituri sporite.

Aplicatia software realizata pe Android ca parte a acestui proiect este o aplicatie grafica care poate fi folosita ca un ,,panou de control" pentru supervizarea elementelor functionale existente in

Activitate de cercetare si proiectare Universitatea Tehnica Cluj-Napoca Tehnologii Multimedia

pag. 2

componenta cladirii inteligente, precum si controlul de la distanta asupra diverselor aspecte legate de buna functionare a acestora.

Utilizatorul are posibilitatea sa verifice in permanenta datele inregistrate si sa modifice datele de referinta cu ajutorul telefonului mobil sau al oricarui dispozitiv conectat la internet.

Partea efectiva de hardware pentru interconectarea diverselor elemente constructive si functionale ale cladirii, atat cele electronice cat si echipamentele de climatizare sau alte aparate termoelectrice, se poate realiza fizic in cadrul proiectului, dar datorita costurilor mari implicate de o astfel de implementare, se pot simula functionalitatile echipamentelor care nu sunt disponibile.

CC3200 ofera posibilitatea conectarii wireless a acesteia la diferite dispozitive, precum computerul, telefonul mobil, tableta, etc. Schema bloc care sta la baza unei astfel de conexiuni arata precum in figura 1.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dezvoltarea de aplicatii mizand pe CC3200 WiFi Launchpad.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2016
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 261 cuvinte
Nr caractere:
7 363 caractere
Marime:
805.00KB (arhivat)
Publicat de:
Viorel Nastase
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electronică
Tag-uri:
cladire, wifi, tehnologie, dispozitive electronice
Predat:
Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei , Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
Specializare:
Tehnologii Multimedia
Materie:
Electronică
An de studiu:
V
Sus!