Circuit Basculant Bistabil

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Argument
2. Consideratii teoretice
3. Schemele electronice ale CBB
4. Detalii constructive si masuratori efectuate
5. Bibliografie
6. Anexe

Extras din referat:

1. Argument

Electronica digitala este un domeniu de studiu si aplicatii cu o dinamica foarte pronuntata. Aceasta dinamica este determinata de faptul ca pâna în prezent electronica digitala este cel mai eficient suport utilizat în procesarea si transmiterea informatiei. Cele doua componente ale domeniului: studiul tehnologiei de integrare si studiul circuitelor si dispozitivelor electronice digitale se abordeaza, de regula, într-o viziune de interdependenta. Structurile din ce în ce mai complexe ale circuitelor determina gasirea de noi solutii de implementare; la rândul lor, noile posibilitati de integrare ofera suport pentru arhitecturi mai complexe. Aceasta provocare reciproca între conceptie si implementare duce la crearea de sisteme cu proprietati apropiate de cele specifice sistemelor vii. Expresia”sisteme artificiale inteligente” a intrat deja în limbajul tehnic curent, cotidian. La ora actuala exista implementari de astfel de sisteme care se pot reproduce ( automultiplica ) sau care se pot autorepara ( prin „cicatrizare” ).

Aceasta dinamica caracteristica domeniului electronicii digitale nu exclude studiul unor module fundamentale”stabilizate”. Un astfel de modul îl constituie disciplina ”Electronica digitala”. Pentru o pregatire fundamentala – criticata uneori prin „lipsa de nuantare” - este necesara parcurgerea urmatoarelor structuri clasice:

- porti logice

- circuite logice combinationale ( CLC )

- circuite logice secventiale ( CLS )

Prezenta lucrarea de certificare a competentelor profesionale în meseria de tehnician tehnica de calcul constituie o aplicatie cu caracter didactic a unei teme care trateaza teoretic si practic un circuit logic care modeleaza una din structurile clasice amintite mai sus. Experimental se pot efectua masuratori pe acest circuit utilizând aparatura din laboratoarele de electronica: sursa de alimentare, generator de semnal, osciloscop si/sau multimetru. In elaborarea formei scrise a prezentei lucrari de specialitate s-au utilizat cunostintele dobândite în cursul celor doi ani de studiu a „Electronicii digitale” si a „Electronicii analogice” ( teorie + laborator ) cât si a cunostintelor dobândite în activitatea de instruire practica si in utilizarea aplicatiilor care ruleaza în sistemul de operare Windows: Word, Excel, Electronic Workbranch 5.12, Multisim 7, Paint .

2. Consideratii teoretice

Impulsul reprezinta o variatie rapida de tensiune sau de curent, care dureaza un timp scurt în comparatie cu perioada de succesiune a acestor variatii precum si cu procesele tranzitorii pe care le produc în circuite.

Tipuri de impulsuri:

DREPTUNGHIULAR

TRAPEZOIDAL

DINTE DE FERASTRAU

TRIUNGHIULAR

Parametrii impulsului

- Amplitudinea impulsurilor (A) - reprezinta valoarea marimii corespunzatoare (valoare de regim).

- Durata impulsului (t1) - reprezinta intervalul de timp dintre momentele corespunzatoare atingerii valorii de 0,5 din amplitudinea impulsurilor.

- Durata frontului anterior (de crestere - tc) – reprezinta intervalul de timp necesar marimii pentru a creste de la 0,1 la 0,5 din valoarea de regim.

- Durata frontului posterior (de descrestere –tc) - reprezinta intervalul de timp necesar marimii pentru a descreste de la 0,9 la 0,1 din valoarea de regim.

- Descresterea palierului (A) – reprezinta diferenta dintre valoarea maxima si cea minima a palierului.

Observații:

in arad la aurel vlaicu

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Circuit Basculant Bistabil.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7.7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
1 969 cuvinte
Nr caractere:
11 712 caractere
Marime:
209.45KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electronică
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Profesorului:
Parvulescu Andrei
Sus!