Blocuri De Sticlă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Blocurile de sticla sunt pe larg folosite la constructia cladirilor, avind atit functie decorativa cit si cea de termoizolare. Din blocurile de sticla in forma de paralelepiped, cilindru, prisma sau alte forme se zidesc constructii ingraditoare translucide, se zidesc pereti, pereti intermediari, acoperiri. [17] O raspindire mai larga au obtinut blocuri din sticla cu goluri sudate.

Constructia rationala a blocurilor de sticla cu goluri, prezenta camerei de aer vacumate, tehnologia moderna de producere mecanizata in flux asigura eficacitatea tehnico-economica de producere a lor. Datorita capacitatii inalte de termo si fonoizolare a blocurilor cu goluri sunt deosebit de efective si sigure in constructii si pereti intermediari verticale exterioare de ingradire. [4] Blocurile de sticla poseda o rezistenta inalta la soc si statica. Ele se folosesc in constructia acoperisurilor si plansurilor intermediare. La capacitatile specifice a blocurilor de sticla ce determina ficacitatea tehnico-economica de folosire a lor, se refera: Capacitatea de a propaga fluxul de lumina si de a crea in incaperi o iluminare moale la o permeabilitate maximala de lumina.

O rezistenta mare in comparatie cu alte articole din sticla la sarcini statice si soc si rezistenta mare la foc.

Utilizarea maxima a proprietatilor tehnice si estetice a blocurilor de sticla permite de a obtine constructii translucide de calitate inalta si durabilitate mare, de a reda o expresivitate arhitectonica. [5] La imbinatatirea aspectului estetic al ingradirilor conditioneaza folosirea blocurilor de sticla colorate, deasemenea blocurilor de sticla de forma dreptunghiulara, triunghiulara si cu 6 unghiuri.

In dependenta de particularitatile constructive sunt 2 tipuri de blocuri de sticla cu goluri si compacte.

In afara de acestea blocurile de sticla se clasifica: dupa configuratie patrate, unghiulare si radiale.

dupa constitutie si proprietati de iluminare in decorative, cele ce propaga raze, cele ce indreapta razele si translucide.

dupa constructia suprafetei interioare cu un singur gol si cu 2 goluri.

Blocurile cu goluri pot fi sudate cu camera ermetica vacumata si suflate la presa cu camera nevacumate.

Blocurile de sticla compacte se produc in forma de placi sau lentile; cele cu goluri patrate, dreptunghiulare, triunghilare, rotunde, romb si diferite forme.

Penrtu asigurarea caracteristicilor necesare de iluminare si estetice blocurile de sticla se produc cu diferite ornamente si striate din pasta de sticla in colora si colorata. [22] Blocuri de sticla compacte.

Blocuri de sticla compacte reprezinta elemente de sticla masive primite prin presare de forma dreptunghiulara, patrata sau rotunda. Ele nu au camere inchise si nu se pot folosi in ingradiri, la care se inainteaza cerinte de termo si fonoizolare inalta. Rezistenta inalta a blocurilor de sticla la sarcin istatice si de soc se atinge datorita maririi grosimii peretelui de 1, 5 3 ori in ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Blocuri De Sticla
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 518 cuvinte
Nr caractere:
7 864 caractere
Marime:
37.98KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Tehnologică
Tag-uri:
sticla, compozitie
Predat:
la gimnaziu
Sus!