Tehnologia Artelor Plastice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Plutarh: In arta nimic din cea ce este bine facut nu este intamplator; nu cunosc nici un caz in care o lucrare sa fii reusit, altfel decat datorita previziu-nii si stiintei artistului. Definitie: tehnica sau tehnologia artelor plastice este un asamblu de principii si reguli, privind mijloace de materiale cu ajutorul carora se exprima gandirea estetica (artistica). Subjectivul are o importanta primondiala in procesul de realizare a unei lucrari de arta. Alegerea corecta a suportului pentru tehnica folosita este primul pas pe care artistul plastic il realizeaza in procesul de creatie, de elaborare a lu-crarii respective.

Astfel: alegem suporturile in functie de tehnicile si materialele folosite pentru realizarea lucrarii de arta si bineinteles in functie de tema aleasa.

Alegerea corecta a suportului difera de la tehnica la tehnica. De aceea in cele ce urmeaza amintim cateva feluri de suporturi in functie de tehnica aleasa, astfel: -Arta monumentala: perete (tencuiala), lemn etc.; -Sculptura: lut, ipsos, piatra, metal, lemn etc.

III. Cartela de culori si organizare paletei Cartela de culori: Alb de titan Alb de zinc Alb de argint Galben citron Galben crom Galben cadmiu Orange (oranj) Ocru galben Ocru auriu Siena naturala Siena arsa Rosu englez Umbra naturala Umbra arsa Pamant ars Rosu vermillon Rosu cadmiu Rosu permanent Rosu cinabru Carmin Lac garanta Albastru ceruleum 31. Negru de fum 32. Negru ivoriu Paleta de culori: Culoarea carnati (culoarea pielii umane) se obtinedin combinatia culorilor orange, ocru auriu si alb.

IV. Atelierul de creatie Atelierul de creaatie este a cea incapere in care artistul plastic isi desfasoara activitatea.

Atelierul de creatie trebuie sa aiba cel putin 35-45 mp.

Pe langa atelierul propriu zis artistul trebuie sa dispuna si de spatii anexa pentru depozitarea materialelor, pentru prepararea unor operatiuni auxiliare necesare in activitatea de creatie.

Lumina obligatorie in atelierul de creatie este lumina naturala venita dinspre NORD.

Asezarea sevaletului.

Def.: sevaletul respectiv suportul se va aseza in asa fel incat lumina sa vina din partea opusa mainii cu care lucrezi.

V. Cele sapte minuni ale lumii (cele sapte monumente celebre ale lumii) Celesapte minuni ale lumii antice este numele sub care sunt cunoscute, sapte realizari grandioase, capodopere ale artei, arhitecturii si sculpturii monumentale.

Statuia lui Zeus din Olimpia Mausoleul din Halicarnas Gradinile suspendate ale Semiramidei Colosul din Rhodos Farul din Alexandria Templul zeitei Artemis Piramida lui Keops de la Gizeh (marea piramida) ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia Artelor Plastice
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
43 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
428 cuvinte
Nr caractere:
2 682 caractere
Marime:
11.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Plastică
Tag-uri:
arta, desen
Predat:
la gimnaziu
Sus!