Giuseppe Verdi

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Giuseppe Verdi, cel mai mare compozitor italian de opera, s-a nacut la 10 octombrie 1813 in satul Le Rencole si a murit la 27 ianuarie 1901. Tatal sau era proprietarul unei mici "osterii" dar nu putea asigura familiei sale dacat un trai modest. Batranul organist al bisericii din sat, Baistrocchi, i-a dat lui Verdi primele notiuni muzicale si l-a invatat sa cante si la orga. La varsta de 10 ani, Verdi a plecat in oraselul din apropiere, Bussetto, unde a urmat scoala si a invatat mai departe muzica cu Ferdinando Provesi, un bun muzician, absolvent al celebrei Academii de Muzica din Parma. Provesi si-a dat seama repede de extraordinarele insusiri ale elevului sau si dupa cativa ani l-a sfatuit sa plece la Milano, spre a-si continua studiile la Conservator. Devine director al Societatii Filarmonice din localitate si in acelasi timp lucreaza la opera ce-I fusese comandata.

In mai 1836, el s-a insurat cu tanara, Margherita Barezii, fiica binefacatorului sau. El s-a intors in Milano cativa ani mai tarziu cu o tanara familie.

Oberto, prima opera a lui Verdi, a fost prezentata pe scena

teatrului La Scala in noiembrie 1839. Firma Ricordi a publicat Oberto si pentru ca aceasta a fost un mare succes, firma s-a angajat sa publice alte trei piese ale lui Verdi. Verdi a inceput sa lucreze la urmatoarea sa opera Un Giorno di Regno, dar a fost intrerupt cand, unul dupa unul, toti membrii familiei Verdi s-au imbolnavit. In curs de doua saptamani Verdi si-a pierdut fiul fiica si sotia. Din nefericire Un Giorno di Regno, a fost un fiasco total. Atunci Verdi a jurat ca nu va mai compune niciodata comedii si si-a orientat gandirea spre destinul inevitabil.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Giuseppe Verdi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 297 cuvinte
Nr caractere:
6 485 caractere
Marime:
11.68KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Muzicală
Tag-uri:
muzica, opera
Predat:
la gimnaziu
Clasa:
a 7-a
Sus!