Christina Aguilera

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Christina Aguilera Maria s-a nascut in 18 Decembrie 1980.Ea este de origine ecuadoriana si irlandeza deoarece tatal ei este un Ecuadorian , iar mama ei este o irlandeza.

Inca de la varsta de 6-7 ani ea visa sa ajunga o vedeta.Insa colegii ei de multe ori erau rautaciosi cu ea din cauza ca era mult mai celebra decat ei : "I've wanted to be a star since I was six or seven," spune ea. "My dreams of becoming a recording artist have kept me going." In traducere ea spune :"Mi-am dorit sa fiu o vedeta de cand aveam 6 sau 7 ani. Idealurile mele sa devin o cantareata m-au ajutat sa merg mai departe.''

Cariera ei ca artist a inceput atunci cand a inceput cante la o scoala de tinere talente.A doua oara cand si-a facut aparitia in fata unei audiente live a interpretat Imnul National pentru Pittsburg Steelers and Penguins.

La varsta de 12 ani , Christina a participat la celebra emisiune << The Mickey Mouse Club << ca si << Mousketeer >>, alaturi de colegii ei de acum : Britney Spears , Justin Timberlake si J.C. Chasez cei doi formand mai tarziu alaturi de alti baieti formatia Nsync.Dar din nefericire emisiunea << The Mickey Mouse Club a fost intrerupta .

Dupa Britney Spears , Christina Aguilera a fost cea mai populara cantareata din anii 90 care era si este un idol pentru tineri.Spre deosebire de alti cantareti , Christina are un talent rar intalnit si are o voce nemaipomenita care o face cu adevarat o cantareata extraordinara.Dupa doi ani de la incheierea emisiunii The Mickey Mouse Club , Christina a calatorit in Japonia in 1998 , unde a inregistrat un duet : << All I wanna do >> cu o vedeta pe nume Keizo Nakanishi.

Urmatoarea ei aparitie a fost in 1998 in orasul Brasov la << Cerbul de aur >> unde nu a castigat .Ea a declarat dupa concurs pe postul VH1 : >>Am devenit celebra abia dupa ce am participat la Cerbul de Aur din Romania >>

Dupa ce s-a intors in 1998 in S.U.A , a inregistrat un cantec numit:"Reflection" pt desenul animat Disney , "Mulan" care a ajutat-o sa castige un contract cu casa de discuri RCA.

Primul ei album << Christina Aguilera >> a fost scos pe piata in 24 August 1999. "When you're seventeen years old, green and inexperienced, you're grateful for any guidance and direction you can get."declara Christina dupa ce a scos primul ei album.In traducere:"Atunci cand ai 17 ani si esti tanar si fara experienta accepti orice oferta".Cu primul ei single "Genie in a bottle " care avea o tenta dance-pop a fost propulsata in fruntea topurilor si clasamentelor si a castigat inima milioanelor de fani.Albumul a fost vandut in peste 8 milioane de copii in S.U.A..Urmatoarea melodie << What a girl wants << din 2000 a fost primul single pe locul 1.Ea a avut o aparitie la Casa Alba in Washington de Craciun si la un concurs numit "Super Bowl" , apoi a castigat un premiu Grammy numit : >>Best new artist >>.Urmatoarele hituri care au fost pe primul loc sunt : << I turn to you >> si "Come on over".In tot acest timp Christina a devenit tot mai iubita si apreciata de oameni.De multe ori datorita vocii ei spectaculoase multi au incercat sa o asemene ca fiin o mica Whitney Houston.In anul 2000 , Christina Aguilera a iesit pe piata cu un album senzational in limba spaniola care a avut un enorm success :"Mi reflejo" care este defapt albumul ei de debut "Christina Aguilera " , dar intr-o versiune in limba spaniola .

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Christina Aguilera.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 466 cuvinte
Nr caractere:
6 893 caractere
Marime:
474.01KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Muzicală
Tag-uri:
vedete, muzica, Biografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!