Principii și metode generale ale antrenamentului în culturism

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Zi de zi societatea noastra se confrunta cu diferite probleme, una dintre ele, si credem cea mai strigenta, este problema sanatatii indivizilor societatii.

Astazi traim intr-un secol in care marea majoritate a oamenilor sufera de anumite boli, aceste boli ale secolului, cum ar fi SIDA, tuberculoza, cancerul etc., toate acestea sunt urmarile ducerii unui mod nesanatos de viata. Datorita dezvoltarii industriei, nerespectarea normelor de precautie, privind poluarea mediului, zilnic are loc poluarea excesiva a solului, apelor , aerului, toate acestea au o influenta negativa asupra organismului uman. De aceea fiecare dintre noi trebuie sa stie ca pentru a fi sanatos si pentru a duce un mod de viata sanatos nu este necesar doar sa ne abtinem de la consumarea unor produse alimentare, munca excesiva si alte activitati care dupa parerea noastra ar putea afecta sanatatea noastra, dar trebuie sa practicam si sportul care este un factor foarte important pentru calirea organismului si al caracterului uman.

Practicarea exercitiilor fizice este un stimul pentru procesele fiziologice din organismul omului si in deosebi schimbul de substante care are un rol foarte important pentru organism deoarece in acest proces are loc hranirea celulelor si eliminarea substantelor toxice din ele, ceea ce duce la purificarea organismului. Deci putem usor constata ca cel mai efectiv si cel mai accesibil mod de a avea o viata sanatoasa este practicarea sportului. insa conform conceptiei chineze ,,Sanatatea societatii este sanatatea fiecarui cetatean in parte" trebuie sa sesizam ca practicarea sportului trebuie sa ia amploare in masa.

Mult timp notiunile de pregatire fizica generala si rezistenta generala au fost confundate si din aceasta cauza alergarea de durata a fost considerata ca principalul mijloc de ridicare a nivelul de pregatire fizica generala.

O precizare mai clara si o analiza a calitatilor motrice de baza a permis elaborarea unei definitii mai precise a notiunii de pregatire fizica generala. Este o dezvoltare relativ simultana si paralela a tuturor calitatilor motrice, in special a fortei si rezistentei si imbunatatirea coordonarii. Ea are ca scop ameliorarea generala a tuturor functiilor organismului si ridicarea nivelului general al potentialului energetic.

Conform indicatiilor extrase din medicina sportiva cea mai buna forma de antrenare a conditiei fizice o reprezinta dezvoltarea capacitatii de anduranta. tinand seama de cunostintele moderne, aceasta trebuie sa serveasca drept baza pentru structurarea si planificarea rationala a mijloacelor ce vizeaza pregatirea fizica generala.

Fiecare profesor care preda educatia fizica indiferent la care nivel, dar in mod special la cel al tinerilor, trebuie sa aiba ca preocupare esentiala dezvoltarea acestei calitati fundamentale, de o importanta primordiala pentru un organism tanar. Pentru a actiona impotriva sedentarismului, care din pacate, caracterizeaza modul de viata actual, cu consecinte nefaste bine cunoscute, este de ajuns sa se planifice in fiecare lectie de educatie fizica, o activitate simpla si variata, orientata spre acest scop, cu o durata de 10-15-20 minute, realizabila practic oriunde.

Chiar si tinerii mai putin dotati din punct de vedere motric, vor putea observa, dupa un timp oarecare, un progres al capacitatii lor fizice generale si o ameliorare a starii lor de sanatate, acest succes constituind o motivatie pentru progresul viitor. Cei direct interesati trebuie sa dea dovada de discernamant si de perseverenta, avantajele de care va beneficia in acest fel nu vor fi decat mai mari.

Problema dezvoltarii fizice generala, de crestere a indicilor calitatilor motrice si de planificare a mijloacelor de realizare in ora de educatie fizica a studentilor prezinta o serie de particularitati in conditiile in care aceasta are o durata de 90-100 de minute si are o frecventa de o sedinta pe saptamana.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Principii si metode generale ale antrenamentului in culturism.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 598 cuvinte
Nr caractere:
7 839 caractere
Marime:
13.61KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Educație Fizică
Tag-uri:
culturism, sport, educatie fizica
Predat:
la facultate
Materie:
Educație Fizică
Sus!