Impactul disciplinelor nautice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Impactul disciplinelor nautice in randul tinerilor (elevilor)

In invatamantul romanesc, de dupa anul 1989, s-a incercat implementarea unor activitati de petrecere a timpului liber de loisir. Aceste activitati urmaresc realizarea mai multor obiective, cum ar fi dezvoltarea abilitatilor de comunicare intragrup si intergrupuri, dezvoltarea unitatii de grup, dezvoltarea calitatilor motrice (viteza, indemanarea, rezistenta, forta, mobilitatea, supletea) si a celor moral-volitive (ambitia, darzenia, curajul, determinarea). Profesorii de educatie fizica din scoli sunt cei care indruma, in mod special, elevii spre acest gen de activitati, dar asta nu inseamna ca nu pot exista in cadrul scolii si profesori de la alte materii care sa initieze sis a conduca aceste activitati. Ma refer aici, in special la profesorii de geografie, de biologie, dar si altii care sunt pasionati de iesiri in natura sau de practicarea unor discipline mai mult sau mai putin extreme. Printre acestea putem aminti: jocuri pe echipe (diferite sporturi pe plaja), catarare-escaladare, calarie, diferite sporturi de iarna sau sporturi nautice.

Sporturile nautice se bucura de la an la an de o popularitate crescuta in randul tinerilor, fapt imbucurator in contextual promovarii miscarii fizice la marele public. Exemple de sporturi nautice sunt:

- Kitesurfing (Kiteboarding) - este un sport nautic extrem ce presupune utilizarea unui zmeu pentru "a zbura" pe apa. Zmeul trebuie sa fie sa fie destul de puternic pentru a trage un surfboard. Acest sport poate fi practicat pe orice locatie cu apa, singurul factor important fiind viteza vantului. Pentru a practica kitesurfing este nevoie de o instruire riguroasa in ridicarea zmeului si manevrarea surfbord-ului pentru evitarea accidentelor.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Impactul disciplinelor nautice.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 455 cuvinte
Nr caractere:
7 130 caractere
Marime:
83.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Educație Fizică
Tag-uri:
Impactul disciplinelor nautice, sport
Predat:
la facultate
Materie:
Educație Fizică
Sus!