Dezvoltarea forței și rezistenței la elevii din ciclul primar

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dezvoltarea Rezistentei

Datorita particularitatilor de varsta (volumul mare al inimii si o greutate corporala mica), scolarul mic poate efectua, in cazul unai dozari corecte, un efort apreciabil de rezistenta.

Manfred Reiss, aplicand formula ,,alearga cat poti", a aratat posibilitatea de rezistenta a copiilor in alergare continua: baietii si fetele de 6-7 ani - 7 minute; baietii si fetele de 8-9 ani - 10 minute; baietii de 10-11 ani - 15 minute, iar fetele de 10-11 ani - 12 minute.

Referitor la rezistenta in regim de durata, Markasian afirma ca cea mai mare crestere apare intre 5-8 ani. Intre 7-10 ani, elevii pot efectua un efort continuu intre 2-5 minute.

Capacitatea de rezistenta cardio-vasculara este in crestere gradata, marcind o usoara superioritate a baietilor fata de fete (Astrand, Hettinger, Rutenfranz).

Rezistenta statica, in special a muschilor extensori ai coloanei vertebrale, este relativ mica. Puterea de lucru care poate fi constanta si maxima timp de 3 minute la copiii de 9 ani, constituie numai 40% din capacitata adultilor (Iacovlev).

Begtsson, prin cercetari stiintifice, a aratat ca la un copil de 7-9 ani capacitatea de efort este cam 28% din cea a adultului si 50% din cea a unui copil de 13-14 ani.

Oboseala se instaleaza rapid (datorita inhibitei de protectie) in cazul efectuarii unor statice de lunga durata. In dezvoltarea rezistentei la aceasta varsta trebuie sa tinem seama de posibilitatile organismului elevilor si sa respecte o dozare corecta si progresiva a efortului.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dezvoltarea Fortei si Rezistentei la Elevii din Ciclul Primar.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 672 cuvinte
Nr caractere:
8 647 caractere
Marime:
15.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Educație Fizică
Tag-uri:
dezvoltare, varsta
Predat:
la facultate
Materie:
Educație Fizică
Sus!