Scurt istoric al jocului de tenis de câmp

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tenisul este un joc sportiv care se impune prin frumusetea si spectaculozitatea sa. Miscarile sportivilor au gratie si ritm, sunt armonioase si precise in ciuda marelui efort la care sunt supusi.

Marea sa atractivitate consta in faptul ca este accesibil la orice varsta, partenerii de joc se pot alege intre ei in functie de preferinte sau nivel de pregatire. El presupune calitati ca: perspicacitate, curaj, indemanare, reflex, viteza, forta etc.

Etimologia cuvintului <<tenis>>, provine de la francezul <<tenez>> (tine!) cu care jucatorii isi anuntau adversarii ca arunca mingea pentru serviciu si pe care englezii, preluand in secolul XV <<jocul cu palma>>, l-au numit <<tennis>>. Denumit multa vreme si <<sportul alb>> (datorita echipamentului alb obligatoriu al sportivilor), tenisul cunoaste, dupa 1968, introducerea echipamentului colorat, care a trebuit sa fie acceptat si de catre organizatori, mai ales datorita transmisiunilor televiziunii.

La noi in tara tenisul a aparut concomitent la Bucuresti si Galati, unde iau fiinta si primele cluburi de tenis; dupa 1907, in capitala fiind organizate primele competitii inter-cluburi. In 1911 se desfasoara primul campionat national. Prin Nicolae Misu se participa la competitii internationale in 1921 si la Jocurile Olimpice de la Paris (1924). In 1922 participam pentru prima oara la <<Cupa

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Scurt Istoric al Jocului de Tenis de Camp.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
736 cuvinte
Nr caractere:
4 025 caractere
Marime:
9.91KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Fizică și Sport
Tag-uri:
sport, joc, reguli
Predat:
la liceu
Sus!