Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Dezvoltarea fizica armonioasa a omului.pag. 3
2. Regimul motric al omului.pag. 4
3. Supletea - calitatea motrica a omului.pag. 5-6

Extras din referat:

I. Dezvoltarea fizica armonioasa a omului

(definitia notiunii ,,dezvoltarea fizica armonioasa" si importanta acesteia in formarea corecta a constitutiei corporale; rolul diverselor exercitii fizice (de gimnastica, atletism, jocuri sportive, etc.) in dezvoltarea proportionala a grupelor de muschi si a segmentelor corporale; ,,relieful muscular" - criteriul e baza ce determina frumusetea corpului uman; rolul practicarii sistematice a exercitiului fizic in optimizarea dezvoltarii fizice armonioase.)

Evaluarea dezvoltarii fizice si a saarii de nutritie prezinta, pentru practica medicinei sportive, importanta pentru :

- diagnosticul starii de sanatate;

- selectie pentru diferite ramuri sportive;

- dirijarea antrenamentului sportiv.

Dezvoltarea fizica este a doua componenta a procesului biologic de crestere si dezvoltare a corpului uman. Etapele dezvoltarii fizice corespund etapelor ciclului vietii: copilaria, adolescenta, maturitatea si senescenta.

Dezvoltarea fizica armonioasa reprezinta un scop al educatiei fizice alaturi de prevenirea instalarii si corectarea deficientelor fizice.

In sport - dezvoltarea fizica este importanta pentru selectie - exista sporturi care necesita o dezvoltare fizica armonioasa, altele necesita o dezvoltare fizica specifica iar altele in care dezvoltarea fizica nu are importanta majora - decat pentru mentinerea unei stari bune de sanatate - dar evalueaza si efectul efortului sportiv asupra organismului, constituind astfel un indicator al procesului de antrenament.

In urma exercitiilor fizice se intensifica procesele de excitatie si inhibitie din scoarta cerebrala si creste intensitatea contractiei musculare. In legatura cu aceasta se modifica structura fibrelor musculare: ele devin mai groase si astfel volumul muschilor creste. Ocupindu-ne sistematic cu exercitiile fizice de forta, ridicarea greutatilor, putem in 6-8 luni sa ne marim mult volumul si forta muschilor.

Modul de viata sedentar, fara miscare, imbatrineste omul inainte de vreme. El devine morocanos, abdomenul atirna in jos, infatisarea se schimba evident. Astfel putem spune ca ,,relieful muscular" dezvoltat contribuie mult la frumusetea corpului uman. El pare mai sanatos si factorii dati contribuie si la dezvoltarea fizica armonioasa a omului.

Odata cu dezvoltarea fizica, progreseaza si cea mentala. Omul devine mai ager si mai activ in viata de zi cu zi. Infatisarea fiindu-i agreabila, relatiile cu cei din jur sint pozitive. Astfel, dezvoltarea fizica armonioasa contribuie la dezvoltarea pozitiva mentala si fizica a omului. In conluzie putem spune ca rolul practicarii sistematice a exercitiului fizic in optimizarea dezvoltarii fizice armonioase este foarte mare. Si in urma afirmatiilor expuse mai sus imtarim idea ca rolul lor intr-adevar este considerabil.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Motricitate.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 630 cuvinte
Nr caractere:
8 357 caractere
Marime:
769.00KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Fizică și Sport
Predat:
LICEUL TEORETIC „MIHAI EMINESCU”, mun. BĂLŢI , Moldova
Profesorului:
Miron Costin
Sus!