Previzualizare referat:

Extras din referat:

Echilibrul este, posibil, cel mai fundamental aspect al unui antrenament corect de Parkour. Nu ne referim la echilibrul intre diferite exercitii si actiuni, cu toate ca si acesta este important, bineinteles - ci la abilitatea practica de a-si mentine echilibrul in orice moment, pe orice suprafata.

Un echilibru bun va influenta toate astepectele din Parkour : este vital pentru aterizari, crucial pentru deplasarea prin locuri inguste, si critic pentru executarea eficienta a oricarei sarituri (<< vault >> ). A avea un echilibru bun si un simt rafinat a pozitiei corpului reprezinta un mare beneficiu in practicarea Parkour-ului, si este esential in prevenirea caderilor si accidentarilor.Un echilibru bun depinde de o serie de factori, unii dintre ei fiind biologici, si aproape toti pot fi imbunatatiti.

Echilibrul este asociat cu semnalele senzoriale primite de la ochi, urechea interna, si simtul pozitiei corpului prin intermediul bratelor si picioarelor. Acestea din urma se numesc << proprioceptie >> , abilitatea corpului de a se orienta in spatiu fara a depinde de stimuli vizuali.Echilibrul sta la baza a tot ceea ce facem in Parkour, si nu poate fii antrenat prea mult. Cu un echilibru bun, toate celelalte miscari se vor executa mai usor, iar din acest motiv, echilibrul este considerat disciplina cea mai importanta.

Ce este echilibrul ?

Abilitatea noastra de a ne misca si de a sta in picioare in orice moment si orice situatie, are la baza o combinatie complexa de factori, implicand sistemul vizual, auditiv si scheletos. Urechea interna este corelata cu ochii , muschii si incheieturile pentru a mentine orientarea in spatiu, sau echilibrul. Aceste semnale sunt procesate de catre creier si comparate cu informatiile de la sistemul vestibular si sistemul scheletos. In urechea interna, un sistem complex de tuburi, fluide si peri senzitivi lucreaza impreuna pentru a ajuta creierul sa detecteze miscarea corpului nostru precum si pozitia sa, in orice moment (inclusiv perceptia de << sus >> , << jos >> , << lateral >> si miscarile circulare).Luate impreuna, toate aceste informatii variate si continue, ne permit sa ne pastram echilibrul, chiar si in timp ce ne deplasam.

Imbunatatirea echilibrului :

Din moment ce echilibrul si pozitia corpului depind de mai multi factori, exista mai multe metode de a ne imbunatatii echilibrul.Deoarece echilibrul, chiar si cand stam pe loc sau mergem, este un lucru care trebuie invatat si este in mare parte dependent de o buna conditie fizica, ne putem imbunatatii echilibrul participand la activitati fizice care pun accentul

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Echilibrul.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
733 cuvinte
Nr caractere:
4 080 caractere
Marime:
27.24KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Fizică și Sport
Tag-uri:
educatie fizica, echilibrru
Predat:
la liceu
Sus!