De ce să practicăm arte marțiale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Intr-o lume in care masinariile ne coplesesc, iar goana dupa beneficii morale, opulenta si lipsa de moralitate a ajuns la grad de virtute, oamenii ar trebui sa redescopere ceva ce a fost descoperit cu foarte mult timp in urma si care face din insasi natura fiintei umane - artele martiale.

Karate - do reprezinta o arta martiala in care scopul final nu este victoria asupra unui adversar ci lupta continua pentru perfectionarea propriului caracter prin aculmularea de experienta oferita de antrenament. Pe scurt, reprezinta o metoda foarte eficienta de lupta fara arme, textual ,, Karate - do" insemnand "cu mana goala". Ea este totodata si o adevarata stiinta a loviturilor executate intr-o maniera cat mai directa si absolut salutara in conditii de legitima aparare.

Unii doresc sa practice karate pentru a deveni puternici, altii pentru ca sunt timizi si vor sa capete incredere in fortele proprii. Toti, indiferent de motivul pentru care se antreneaza dobandesc echilibrul mental si o buna conditie fizica. Devin mai buni, mai puternici. Cu rabdare si vointa vor descoperi ca lupta cu ei insisi este mai grea si mai importanta decat lupta cu ceilalti.

Karate se practica in toata lumea, ajungand pentru unii o disciplina sportiva, o manifestare artistica si chiar un mod de viata.

Artele martiale inseamna in primul rand educatie, filozofie, mod de viata sanatos.

Prin practicarea artelor martiale, indivizii isi contureaza mai puternic trasaturile pozitive ale caracterului, isi dezvolta o imagine pozitiva asupra propriei persoane si concomitent cu dezvoltarea fizica se inregistreaza si o crestere a sentimentului de autoeficacitate.

Foarte multe lucrari de specialitate aduc in discutie importanta motivatiei, ce anume ii motiveaza pe oameni sa inceapa un curs de arte martiale si sa respecte programul impus de aceste cursuri.

Un factor gratie caruia multi indivizi opteaza pentru artele martiale este pentru a-si imbunatati forma fizica si pentru a-si mentine starea de sanatate. Acesti indivizi sunt de obicei constienti de efectele nedorite ale unui stil de viata sedentar si de efectele pozitive ale practicarii sportului in general, in cazul nostru al artelor martiale - in plan fizic, emotional si spiritual.

Prin natura interactiva si dinamica a artelor martiale, copiii invata sa-si controleze mai usor emotiile si sa respecte reguli. De asemnea, la competitii, pe langa invatarea controlului emotional copiii dobandesc si cunostinte in ceea ce priveste comportamentele sociale permise in cadrul competitional, cunostinte care se repercuteaza pozitiv si asupra vietii sociale in general.

Astazi, Karate-Do ca arta martiala se evidentiaza si prin educarea in vederea autoapararii, practicarea sa presupunand o anumita atitudine, implicare spirituala si o conditie fizica deosebita la care se poate ajunge printr-un antrenament intensiv, serios asupra corpului si al spiritului cu un aport indiscutabil in imbunatatirea si mentinerea sanatatii.

Traim intr-o lume care se misca din ce in ce mai repede, din ce in ce mai agresiva, si asta dincolo de agresiuni pur fizice. Stresul, oboseala, suprasolicitarea sunt probleme aproape cronice ale societatii moderne. Antrenamentele regulate de arte martiale ofera o serie intreaga de avantaje si beneficii pe multiple planuri.

Arta martiala nu promoveaza violenta, ci mai curand o combate si o controleaza. Este recomandata pentru toate varstele fiindca este o arta ce solicita intregul sistem muscular si nervos, in care concentrarea, hotararea si decizia intrec ca importanta forta.

Dupa cercetarile unor specialisti, foarte multe seturi de miscari - Taolu-uri aparute mai recent, au fost aranjate tinand cont de legatura stransa dintre arta martiala si sanatate. Caracteristica cea mai evidenta a antrenamentului de Wushu este de a face ca fiecare parte a corpului sa se dezvolte cat mai bine.

Fara a tine seama de stilul de lupta care poate contine lovituri cu piciorul, lovituri cu bratele, tehnici de proiectare (asemanatoare cu cele din Judo) si tehnici articulare, sau daca foloseste arme, miscari de lovire, impingere, retezare, sau aparare, in orice Taolu sunt incluse numeroase miscari diferite ca: miscari de retezare executate cu iuteala, lovituri aplicate suplu, miscari insotite de expiratii explosive sau inspiratii, intoarceri spre stanga, sau spre dreapta, sarituri in lungime, sarituri in inaltime si de asemenea miscari efectuate din culcat pe sol. lnfluenta acestui repertoriu bogat de miscari asupra corpului omenesc este multilaterala.

Beneficii ale practicarii artelor martiale:

Artele martiale au scopul de a pregati corpul prin cresterea fortei musculare si in acelasi timp de a antrena psihicul. Efectele exercitiilor de arte martiale sunt arderea caloriilor dupa doar o ora de efort si conturarea unui fizic suplu si totusi capabil sa se apere in orice situatie. Nu este nevoie de o conditie fizica perfecta pentru a practica karate.

Adeptii artelor martiale sunt oameni care vor sa participe activ, sa se provoace pe ei insisi, sa-si impinga propriile corpuri la limita. Din aceasta perspectiva, artele martiale au aceeasi tinta ca si skateboarding-ul si includ totul,

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • De ce sa practicam arte martiale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 432 cuvinte
Nr caractere:
7 981 caractere
Marime:
11.65KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Fizică și Sport
Tag-uri:
arte martiale, efort fizic
Predat:
la liceu
Sus!