Tehnici moderne de promovare utilizate de firmă

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Argument
CAPITOLUL I ~Prezentarea generala a firmei
I.1 Prezentarea generalã firmei
1.1.Scurt istoric şi obiectul de activitate
1.2.Organizarea societãţii
1.3.Principii contabile
1.4.Îndicatori de apreciere a societaţii
I.2 Actul Constitutiv al firmei cu raspundere limitatã
I.3 Organigrama
CAPITOLUL al-II-lea ~ Piaţa de desfacere la S.C. InterSab S.R.L.
2.1. Identificarea pieţei
2.2. Caracterizarea pieţei
2.3. Piaţa ţintã şi harta de poziţionare
2.4. Potenţialul pieţei
II.2 Monografie contabilã
CAPITOLUL al-III-lea ~ Produsul la S.C. InterSab S.R.L.
3.1. Funcţiile produsului
3.2. Sistem de susţinere
3.3 Linia de produse
3.4. Ciclul de viaţã al produsului
3.5. Diferenţierea şi poziţionarea produsului
CAPITOLUL al-IV-lea ~ Politica de preţ la S.C. InterSab S.R.L.
4.1.Nivelul şi motivaţia
4.2. Strategii de preţ
CAPITOLUL al-V-lea ~ Promovarea produsului la S.C. InterSab S.R.L.
5.1. Forme de promovare
5.2. Promovarea prin reclamã
5.3. Promovarea vânzãrilor
5.4. Bugetul de promovare
CAPITOLUL al-VI-lea ~ Distribuţia produsului la S.C. InterSab S.R.L.
6.1. Extinderea teritorialã şi intensitatea reţelei de distribuţie
6.2. Structura canalelor de marketing
BIBLIOGRAFIE

Extras din referat:

ARGUMENT

Acest proiect evidențiazã perspectivele de dezvoltare ale firmei SC InterSab SRL şi activitatea departamentului management-marketing din cadrul acesteia. InterSab este o firmã cunoscutã consumatorilor din întreaga țarã prin activitatea sa în distribuția şi producerea de accesorii şi instalații de aer contiționat. Marketingul tinde sã controleze şi sã manipuleze tot mai multe dintre variabile prin care întreprinderea poate acționa pentru a obține maximum de eficiențã. Aceste varibile pot fi: publicitatea, prețul, produsul, distribuția şi studiul pieței. Se încearcã sã se obținã de la piațã un rãspuns cât mai favorabil, cu eforturi financiare cât mai reduse. SC InterSab SRL s-a înființat la sfârşitul anului 2000, având ca obiect de activitate distribuția de instalații de aer condiționat prin vânzare en-detail şi en-gros prin magazinele din întreaga țarã. Firma SC InterSab SRL are sediul în Bucureşti şi a fost înființatã în martie 2002 în sistem de societate comercialã.

Lucrarea mea se bazeazã pe cele patru elemente cheie ale unui mix de marketing:

produsul privit ca un ansamblu de atribute tangibile şi intangibile care satisfac o anumitã trebuințã. Principiul de bazã în acest caz, susținut de firmã, este obținerea unui produs de la foarte bun spre excelent, pentru ca „firmele care fabricã un produs de valoare medie vor avea un rezultat mediu”;

pretul ca expresie bãneascã a valorii sau utilitãții mãrfurilor;

plasarea care este definitã de canalele, rețelele şi circuitele de distribuție ale produselor; mergem pe principiul eficienței obținute pe operațiuni precise şi rapide în ceea ce priveşte producția, distribuția şi serviciile post-vânzare(garanție).

promovarea privitã ca fiind comunicarea firmei cu exteriorul. Pentru noi, promovarea reprezintã liantul care leagã celelalte elemente ale mixului, iar pentru a obține un produs competitiv, departamentul de marketing trebuie sã adopte o strategie care sã propulseze ideea spre cel mai inalt nivel al importanței şi profitabilitãții, dar pentru idei bune avem nevoie de angajați întreprinzãtori şi eficienți, cei plictisiți şi plictisitori duc la un regres considerabil.

SC InterSab SRL urmãreşte sã corespundã cerințelor pieței, sã cunoascã noutãțile din domeniu, sã învingã concurența. La fel ca şi alte firme are o serie de obiective cum ar fi: creşterea vânzãrilor, inovare, profitabilitate, creşterea cotei de piațã, formarea unui renume. Firma urmareşte sã mãreascã numarul modelelor de sisteme pentru a satisface toate preferințele clienților, sã îmbunãtãțeascã tehnoloogia de fabricatie si in viitor sa creeze sucursale noi si in alte orase din tara si poate din strainatate.

Dupa cum am precizat, cea mai importanta parte a activitatii firmei noastre este producerea si comercializarea aparatelor de aer conditionat, firma sperand ca in scurt timp sa devina lider pe piata romaneasca a acestor produse, si de ce nu, pe piata nationala

Am considerat intotdeauna ca este mult mai importanta fidelizarea clientilor decat atragerea altor clientii. Marjez pe aceasta strategie, printre altele, pentru ca:

• un client fidel/multumit va aduce intotdeauna alti clienti sau alte proiecte;

• este mult mai usor de lucrat cu un client fidel decat cu un client nou, pentru ca exista o incredere si o flexibilitate mai mare din ambele parti;

• costurile de mentinere a unui client sunt mult mai scazute decat costurile de atragere a unui client nou.

I.1. Prezentarea generalǎ a firmei

1.1 Scurt istoric şi obiectul de activitate

S.C. InterSab S.R.L. Bucuresti a fost înfiinţatǎ în anul 2002, conform legii societǎţilor comerciale nr. 31/1990, fiind inregistratǎ la Oficiul Registrului Comerţului sub numǎrul J45/1857/2002. Codul de inregistrare fiscalǎ al societǎţii este R 8923450, conform certificatului de inregistrare fiscalǎ emis de Ministerul Finanţelor.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnici Moderne de Promovare Utilizate de Firma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
43 pagini
Imagini extrase:
43 imagini
Nr cuvinte:
8 247 cuvinte
Nr caractere:
45 267 caractere
Marime:
93.73KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!