Taina și farmecul dansurilor tradiționale maramureșene

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Situat in nordul tarii, judetul Maramures se intinde pe o suprafata de circa 160 de km de la vest la est si in jur de 60 de km de la nord la sud. Acest judet are o suprafata de 6.215 kmp si are o populatie de peste 500.000 de locuitori.

Maramuresul se poate mandri si cu resurse foarte bogate in subsol (aur, argint, cupru, plumb). Turistic Maramuresul este impartit in patru zone care prin frumusetea peisajului, specificul traditiilor culturale si etnografice dau Maramuresului acea nota aparte, rar intalnita in alte zone ale tarii. Aceste zone sunt: Tara Maramuresului, Tara Lapusului, Tara Chioarului si Baia Mare.

Judetul Maramures este arealul unde traditiile stramosesti , portul popular si arta veche, se pastreaza ca nicaieri in alta parte a Romaniei. De aceea elementul primordial al turismului in Maramures este viata satului. Bisericile de lemn si portile sculptate din lemn sunt adevarate capodopere de arta populara. Ele se intalnesc aproape in fiecare sat din Maramures, fiind chiar repere pe plan mondial.

Agentia SabinTour cu sediul in strada Adamclisi nr 5, bl. P2, ap 14, Bucuresti, tel 021 5525235, fax: 021 5525236, www.sabintour.ro, va invita in Maramuresul istoric intr-o vacanta tip sejur de 7 zile si 6 nopti. Este o oferta unica de a redescoperi gustul vietii in natura. Am creat programe speciale prin care va invitam sa descoperiti arta dansurilor polupare maramurese pe va va fi deslusita de un pofesor cu multa experienta din zona, sa cnosteti minunatele traditii si obiceiuri pastrate in Maramures. Cursul de dans e alcatuit din 3 module, fiecare dureaza 2 ore. Va asigura ca la sfarsitul cursului cei pasionati si constiinciosi vor invata sa danseze cele mai importante jocuri maramuresene. O mica vacanta in care toata familia se va simti minunat in mijlocul naturii.

Veti lua parte la activitati educative prin care vor cunoaste valorile tinutului, veti intra in lumea dansului si jocului, veti descoperi minunatele costume populare si muzica traditionala. Veti avea ocazia sa participate la o plimbare cu macanita (locomotiva cu aburi).

Sejurul propus se desfasoara in perioada 1-7 iulie 2007. Vacanta este destinata tuturor celor care vor sa invete jocul traditional maramuresan dar si celor care vor sa se relaxeze intr-un mediu pitoresc in mijlocul naturii.

Plecarea va avea loc pe data de 1 Iulie 2007, ora 8:30 din autogara Bucuresti. Transportul va fi asigurat de un autocar de lux clasificat cu 3 stele prevazut 28 de locuri. Autocarul este dotat cu aer conditionat, scaune rabatabile cu support pentru picioare, Tv, video, DVD/CD Player, frigider, minibar si toaleta.

Durata drumului va fi aproximativ de 8 ore si 30 minute in care se include un popas de 1 ora si 30 min, in Targul Mures in jurul orei 13:00 unde turistii pot sa serveasca masa dupa preferinta. Distanta totala parcursa la dus va fi de 550 km. Principalele localitati care vor fi parcurse sunt: Bucursti, Ilfov, Baicoi, Sinaia, Busteni, Brasov,Sighisoara, Targu Mures,Gomsti, Reghin, Bistrita, Telciu, Viseu de Sus, Barsana.

In jurul orei 17:00 autocarul va ajunge in localitatea Barsana.

Aceasta localitate este asezata pe malul drept al riului Iza, la o distanta de 20 km de municipiul Sighetul Marmatiei, si este strabatuta de drumul judetean 186. Piese arheologice din epoca bronzului descoperite intimplator, precum si sapaturile arheologice efectuate pe dealul "Cetatea" evidentiaza existenta umana din epoci indepartate, precum si prezenta dacilor. Prima atestare scrisa despre comuna este din 22 septembrie 1326 cind, printr-o diploma regele Carol Robert 1 de Anjou recunoaste si intareste in aceste locuri pe cneazul Stanislau, fiul lui Stan, iar in alt document din 1346 acelasi cneaz este numit fiul lui Barsan.

Turistii vor fi cazati in “Complexul Agroturistic Fratii Pasca”. Este o constructie noua alcatuita din lemn de brad, cu interiorul amenajat in stil rustic. Asezata intr-un cadru natural placut si linistit, face parte din categoria de 3 margarate si dispune de 14 camere de 2 persoane. Pretul excursiei este de numai 999.99 RON.

Facilitati incluse in pret: Turistilor li se asigura pensiune completa alcatuita din meniuri preparate din produse obtinute in gospodarie, 100% natrale. Paine coapta pe vatra, lapte proaspat muls; parcare pazita; gril si disc pentru barbecue; lectiile de dans; biletul pentru traseul cu trenul cu aburi, plimbari cu caruta; cina festiva cu muzicanti locali (ceterasi); ghid turistic, transportul pe durata programului. Copii beneficiaza de o reucere de 50%.

Observații:

Academia de Studii Economice

Facultatea de Comert

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Taina si Farmecul Dansurilor Traditionale Maramuresene.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 831 cuvinte
Nr caractere:
10 655 caractere
Marime:
910.54KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!