Previzualizare referat:

Extras din referat:

• Nume oficial: United States of America (Statele Unite ale Americii).

• Aşezarea geograficǎ:

• Situarea: În partea centralǎ a Americii de Nord.

• Limite : Canada (în N), Oceanul Pacific (în V), Oceanul Atlantic (în E), Mexic şi Golful Mexic (în S).

• Suprafaţa : 9.364.000 km².

Scurt istoric al Stetelor Unite

America a fost descoperitǎ de Columb in 1492, când a început o masivaǎ colonizare a Americii de cǎtre europeni.Numele de “America” a fost pentru prima oara folosit în 1507 la alcatuirea unei hǎrţi a globului, de cǎtre cartograful german Martin Waldseemüller.Termenul de “Statele Unite ale Americii”a fost prima data folosit în mod oficial, în Declaraţia de Independenta de la 4 iulie 1776.

II.Relief, clima, fauna

S.U.A. unul dintre cele mai intinse state din lume, prezintǎ o copleşitoare varietate şi un mare contrast al condiţiilor naturale.

Relieful este variat şi diferenţiat de la E la V în trei mari zone paralele,orizontale N-S: minţii Apalasi (Appalachian Montains), marile câmpii centrale şi munţii Stancosi (Rocky Montains.

Pe continent clima S.U.A. este puternicǎ influenţatǎ de relief, cele douǎ mari sisteme muntoase izolând interiorul de influienţele moderatoare oceanice, în timp ce în zona joasa centralǎ nici un obstacol orografic nu impiedicǎ pǎtrunderea maselor de aer rece polar din N iarna şi a celor tropicale provenind din Golful Mare vara.

La graniţa cu Canada se aflǎ Marile Lacuri (Superior, Michigan, Huron, Erie si Ontario), de origine glaciarǎ, cel mai mare sistem de lacuri cu apa dulce de pe glob, important sistem hidroenergetic şi de navigaţie.

Fauna bogatǎ si variatǎ, include cea mai mare parte a animalelor caracteristice zonelor temperate(vulpea, lupul, iepurele, castorul etc,) si arcticǎ ,dar şi multe elemente subtropicale şi tropicale (aligatorul, 8 familii de salamandre- cel mai mare numǎr de pe glob, jaguarul etc.).

III.Diviziuni administrative

S.U.A. este împarţita în 50 de state (Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachussetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pannsylvania, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermot, Virginia, Washington, West Virginia, Wisconsin, Wyoming) şi un district federal (District of Columbia).

Observații:

A fost prezentat la disciplina Economie mondiala si cuprinde descrierea SUA.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • SUA.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
4 525 cuvinte
Nr caractere:
23 575 caractere
Marime:
995.79KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Ignat Ion
Sus!