Proiect marketing - odorizante de cameră

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

- Piaţa
- Cercetare de marketing
- Mixul de marketing

Extras din referat:

Coordonator: Claudia Bobalca

Iaşi 2013

proiect 1. Piaţa.

Odorizante de camera

Odorizante de camera- disperseaza rapid mirosurile neplacute din incaperile mari sau mici , emite un parfum special pentru o ambiata placuta şi neutralizatoare de mirosuri de fum de tigara (anti-tabac) sau de bucatarie, WC, etc.

Departamentul nostru de marketing a decis să lanseze pe piaţă un produs nou, deşi cât se poate de comun, atât de unic şi util. Pentru asta, am cercetat piaţa şi am observat că principalii noştri consumatori sunt: persoane cu activitatea în încăperi de birou,persoane din industria hoteliera şi deasemenea,persoane preocupate de confort si sănătatea familiei, iar non-consumatorii noştri fiind copiii, pensionarii, şomerii, persoane dezinteresate de astfel de produse si persoanele alergice la astfel de produse.

- Segmentarea pieţei se face în funcţie de criteriile: demografice, geografice, socio-economice; de personalitate şi stil de viaţă; de comportament faţă de produs; de atitudine psihologică faţă de produs.

Deci, produsul firmei noastre se adresează atât în mediul urban căt şi în cel rural, cu vârsta cuprinsa între 18-55 ani, atât pentru persoanele de sex masculin, cât şi feminin, cu un venit > 500, ocupaţie: elev, student, manager, etc., cu o personalitate sensibilă, atentă la detalii.

- Avantajele căutate de consumatori pe piaţa odorizantelor de cameră sunt: calitate, design, arome, preţ, diversitate.

- Piaţa ţinta – persoanele preocupate de confort si sanatatea familiei,cu o vârstă cuprinsă între 18-25 de ani, care sunt interesaţi de calitate, diversitate şi lucruri inovatoare.

- Firmele concurente pe piaţa noastră sunt: Sc Johnson Wax : câteva dintre marcile binecunoscute in Romania comercializate de aceasta sunt: Pronto, Glade, Oust, Duck Anitra, Mr. Muscle, Raid, OFF!, Safilar - companie de marketing şi distribuţie pe piaţa bunurilor de larg consum din ţara noastră , specializată în categoriile non-food. Cele mai vândute branduri pe piaţa sunt odorizantele de interior , Ambi Pur. ( a americanului Sara Lee) şi SC Scanexpert S.R.L.- Importator si distributor de odorizante pentru spatii mari, programabile pe ore si zile, cu reglarea debitului de parfum.O mare diversitate de parfumuri şi o larga utilizare.

În ceea ce priveşte concurenta directa , principalele marci , având cele mai mari cote de piaţă sunt::

- Ambi Pur

- Glade

- Oust

- Air wick

- Pronto

Aceste mărci au câteva atuuri : sunt prezente pe piaţă de ani buni , reuşind astfel să-şi câştige un renume şi de asemenea să-şi fidelizeze clienţii

- Concurenţa dintre produsele noastre are la bază calitatea, ph (exprima aciditatea şi bazicitatea substanţei) neutru, diverse arome,programari multiple orare,închidere cu cheie şi senzor lumină, însă doar noi aducem pe piaţă ceva total diferit şi nou.

- Tendinţele pieţei în următorii 2-3 ani :

1.Tehnologia și-a pus amprenta și asupra acestor produse , ele având diverse sisteme de pulverizare , pot fi setate să pulverizeze la un anumit timp ori să se declanșeze la diverși senzori.

2.Magazinele oferă un număr mare de arome pentru fiecare tip de odorizant interior comercializat, consumatorii utilizând mai multe în același timp : pentru dormitor, pentu baie , pentru bucătărie, pentru spații de depozitare. Prin urmare pe piață se constată o diversificare sortimentală pe piața odorizantelor de cameră.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect Marketing - Odorizante de Camera.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
2 370 cuvinte
Nr caractere:
13 258 caractere
Marime:
2.27MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Claudia Bobalca
Sus!