Plan de Afaceri al Firmei SC Artificial Intelligence SRL

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Intoducere

Pentu a avea o certitudine asupra deschiderii unei noi afaceri, şi introducerea unor noi produse pe piaţă am realizat un sondaj de opinie aplicat tuturor respondenţilor dispuşi să-si prezinte părerea despre noile produse.

Sondajul a arătat, în procent de 90%, că introducerea noilor produse pe piaţă ar fi benefică şi utilă, şi mai mult decât atât, că afacerea va înregistra profit într-un timp relativ scurt.

În urma sondajului de opinie efectuat atât respondenţilor care au copii, cât şi celor care nu au copii, s-a constatat faptul că ambele categorii optează pentru implementarea unor produse noi şi ar apela la aceste produse având în vedere că le uşurează munca.

Desigur, un procent mai mare este reprezentat de persoanele care au copii, aceştia pot să-şi exprime o părere concisă despre produs, faţă de persoanele care nu au copii. Aceştia din urmă, optează şi ei pentru o noua inovaţie, însă nu-şi pot exprima o părere clară despre produs.

De asemenea, se observă diferenţa de mentalitate a persoanelor care locuiesc în mediu rural sau urban. Spre exemplu, respondenţii care au domiciliul în mediu rural au tendinţa să apeleze la produsele sau serviciile tradiţionale, aceştia nu sunt deschişi spre nou; spre deosebire de aceştia, mai mult de trei sferturi dintre chestionaţi care au domiciliul într-un mediu urban sunt bucuroşi să afle că pe piaţă apar mai multe produse şi servicii, deoarece gama fiind largă, aceştia au posibilitatea sa aleagă ce este mai avantajos pentru ei.

De asemenea, respondenţii care au un venit ridicat, au răspuns că ar fi dispuşi să achiziţioneze unul din produsele noastre. Pe de altă parte, persoanele care nu deţin un venit lunar mare afirmă faptul că ar cumpăra un astfel de produs deoarece le-ar facilita munca, timpul şi stresul, însă nu au disponibilităţi suficiente.

Aşadar, după aplicarea chestionarului tuturor persoanelor, indiferent de starea lor civilă, de venitul lunar obţinut sau de mediul în care locuiesc, majoritatea au răspuns că ar fi tentaţi să achiziţioneze unul din produsele noastre, considerând că le-ar fi util în gospodăria lor.

În urma sondajul de opinie am observat că majoritatea respondenţilor au optat pentru noile noastre produse, şi mai mult decât atât au afirmat că vor achiziţiona unul în viitor. Acest răspuns a fost favorabil pentru noi deoarece ne-a încurajat să mergem mai departe cu afacerea şi să investim, având în vedere că există posibilitatea unei afaceri profitabile.

I. Sinteza planului

Acest plan de afaceri este întocmit de către firma SC.Artificial Intelligence.SRL pentru obţinerea unui credit bancar cu ajutorul căruia vom putea pune bazele viitoarei fabrici de inteligență artificială, adică obținerea unor roboți care să faciliteze munca părinților în creșterea copiilor. Firma si-a început activitatea cu 30 de angajati, mai exact doi administratori, un contabil și 27 muncitori calificați în roboți industriali, electronică, domeniul IT și aici vorbim de ingineri, programatori, tehnicieni, vânzători și supervizori. Capacitatea inițială de productie a fost de 4 roboți pe zi, producându-se următoarele produse: RoboBaby și SmartBed. Pe parcursul anilor se vor achiziționa noi utilaje tehnologice care vor duce la creșterea capacității de procesare și la obținerea unor produse mai calitative.

Beneficiile introducerii roboților în industrie includ managementul controlului și al productivității și creșterea evidentă a calitatii produselor. Roboții pot lucra zi și noapte fără a obosi sau a-și reduce performanța. Consecvent am realizat reduceri substanțiale ale prețului de cost în primul rând prin reducerea consumurilor de materii prime și al prelucrării automate a acestora. De asemenea utilizarea roboților aduce avantaje pe piața concurențială. Prin dezvoltarea rapidă a industriei și a tehnicii de calcul, putem observa evoluția roboților către generațiile inteligente ce le oferă caracteristica de a "înțelege" mediul în care lucrează.

Investiţia necesară este de 100000 lei, din care: - 40000 lei vor fi asiguraţi de patronul firmei şi vor fi destinaţi amenajării terenului şi spaţiilor, precum şi asigurării utilităţilor tehnice necesare; - 60000 lei vor fi asiguraţi printr-un credit bancar, care va fi utilizat pentru achiziţionarea utilajelor necesare.

Estimarea rezultatelor s-a făcut în următoarele condiții:

-utilizarea capacităţii de producţie în proporţie de numai 75% în primul an de funcţionare;

-venituri minime şi cheltuieli maxime,

-un regim de lucru de numai 8 ore pe zi, 6 zile pe săptămână;

-preţuri şi uium cu cel puţin 10% sub nivelul mediu al pieţei actuale.

În acest domeniu de activitate există o cerere sigură şi constantă, zona oferă posibilităţi clare de aprovizionare cu materiale, utilaje și echipamente necesare, beneficiind de o poziţie geografică favorabilă și zone populate.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Afaceri al Firmei SC Artificial Intelligence SRL.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
4 230 cuvinte
Nr caractere:
21 529 caractere
Marime:
37.33KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!