Plan de Afacere Cafenea

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Firma “X-fun” a pornit de la ideea simpla a salilor de internet dar incercand sa introduca un concept mai nou in materie de distractie si relaxare , combinand acea idee veche cu eleganta si confortul noilor cafenele de tip lounge . Punand la dispozitia clientilor LCD-uri si console de ultima generatie intr-un mediu relaxant se creaza o noua si atractiva optiune pentru petrecerea timpului liber.

Tinerii din ziua de azi incearca mereu sa gaseasca noi modalitati de a se destinde si a socializa , cat si noi activitati de distractie si recreere . Printre cele mai populare fiind jocurile video unde noul trend sta in capacitatea acestora de a reunii prieteni in mediul online sau pe canapea in fata unui monitor . Un alt domeniu de succes in randul tinerilor la noi in tara e cel al restaurantelor si a serviciilor de alimentatie , si in special cafe-barurile. In alte tari cele doua doua domenii au fost cu succes imbinate in diferite forme , atat gameing cluburi axate mai mult pe partea de jocuri , cat si cafe lounge-uri cu acces la diferite console. La noi in tara o inclinare spre conceptul de lounge e mai apreciata de publicul consumator in actualul stadiu al dezvoltarii acestei nise de piata care se afla la inceput. In viitor odata cu consolidarea acestui concept in mintea consumatorilor se urmareste fidelizarea clientelei prin activitati de tip e-sport care pot fi motorul unei extinderi.

Firma noastra si propune sa ofere 14 ore din 24 serviciile pentru satisfacerea clientilor in ceea ce priveste nevoia de distractie interactiva intre prieteni printr-o varietate de jocuri bazate pe conceptul de e-sport intr-un cadru unde clientii pot savura o cafea sau bea o bautura racoritoare in aceleasi conditii ca in cafenelele traditionale.

Piata

Clientii vizati sunt in special grupurile de tinerii si persoanele mature pana in 30 de ani care sunt interesati de jocuri video si care au un spirit competitiv.Prin abordarea unui stil elegant se spera atragerea unei clientele mai mature si cu o situatie financiara mai stabila in comparatie cu internet cafe-urile. Competitia in cadrul jocurilor video e principalul factor motivator al clientilor care au oportunitatea de a-si masura indemanarea atat cu prietenii cat si in cadrul concursurilor organizate . Din pricina acestor caracteristici sesiunile de joc dureaza in medie peste o ora .

Interesul pentru jocurile video cat si sumele pe care clientii sunt dispusi sa le plateasca e in continuua crestere , in anul 2007 s-au inregistrat venituri din jocurile video pe console de 18$ mld in SUA iar anul trecut doar in luna decembrie s-au inregistrat venituri de 5.06$ mld .

Pe piata constanteana exista doar 2 locatii asemanatoare ca idee dar acestea nu prezinta o concurenta directa cu adevarat deoarece ambele sunt orientate spre partea de gameing , ne fiind o alternativa la serviciile oferite de firma noastra, deoarece se adreseaza unui grup tinta putin diferit , chiar ajuta la raspandirea fenomenului catre publicul larg din Constanta. Aceasta nisa de piata este inca la inceput, asadar suntem feriti pentru moment de concurenta si exista toate sansele pentru dezvoltarea unei afaceri profitabile.

Observații:

A fost prezentat in cadrul facultatii ovidius constanta

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Afacere Cafenea.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 306 cuvinte
Nr caractere:
7 404 caractere
Marime:
11.23KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!