Piața de Capital

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1.Introducere 2
2. Ipoteze pe piața de capital 2
3.Aspectele eficienței pieței de capital 4
4.Nivelele eficienței de piață 5
5.Norme de conduită pe piața de capital 6
6. Anomalii prin care investitorii pot previziona randamentele acțiunilor 7
7. Concluzii 8

Extras din referat:

1.Introducere

„O piață de capital eficientă este acea piață care procesează eficient informațiile. Prețurile acțiunilor la orice moment sunt bazate pe o corectă evaluare a tuturor informațiilor disponibile la acel moment. Într-o piață eficintă de capital, prețurile oglindesc pe deplin informațiile disponibile”. Eugene Fama

O piață eficientă in general se spune că este eficientă dacă prețurile de pe acea piață reflectă în totalitate întreaga informație disponibilă și care este relevantă pentru evaluarea titlurilor cotate. Aceasta inseamnă că întreaga informație referitoare la emitentul titlurilor trebuie să fie disponibilă pe piață astfel încât investitorii să poată să aibă acces la ea. Informația se referă în principal la urmatoarele elemente: veniturile, dividendele, creditele, istorice, prezente și estimările viitoare ale acestora, ratele estimate de creștere, nivelul de risc al emitentului. De asemenea, sunt importante, cu relevanță în tendițele generale de evoluție a prețului titlurilor, informațiile cu referire la situația economică a ramurii industriale în care activează firma, abilitatea managementului și chiar starea de sănătate a celui ce conduce compania.

Piața de capital se spune că este eficientă dacă există informație disponibilă pe piață. Aceasta înseamnă că informația cu referire la titlurile financiare de pe acea piță să fie accesibile participanțălor la piață la un cost relativ redus. Mai mult decăt atât, prețul titlurilor negociabile trebuie să includă întreaga informație ce poate fi obținută.

2. Ipoteze pe piața de capital

Ipoteza pieței eficiente sugerează că jucătorii sunt cei care fac piața eficientă, deoarece prețurile ajung la un echilibru. De la o observație superficială asupra pieţei şi a jucatorilor din piață, apare la un moment dat întrebarea: În cazul în care piața este eficientă de ce ar vrea cineva să se angajeze în investiții speculative și să îsi asume riscuri peste medie- De aici, apare o a doua întrebare: Există investitori care obțin profituri peste nivelul normal în urma strategiilor lor de investiții și dacă da, care este sursa lor informațională- Răspunsul la aceste întrebări va sugera că valoarea și utilitatea stocului unui investitor individual nu poate fi continută în ipoteza pieței eficiente ci aceasta este valoarea la care unii investitori individuali crează bule de preț.

Prețurile sunt ancora esențială a ipotezei pieței eficiente și determină valabilitatea ipotezei pieței eficiente, urmat de timpul de reacţie privind modificări de preţ la noi informaţii. Un număr ridicat de participanți de pe piață, ce au drept scop maximizarea profitului, analizează și evaluează in mod independent instrumentele financiare.

- Informațiile noi privind instrumentele financiare apar pe piață în mod aleatoriu, iar anunțurile despre instrumente sunt independente.

- Investitorii ajustează prețurile instrumentelor pentru a reflecta noile informații.

Conform ipotezei “Randoom Walk”, modificările prețului apar în mod aleatoriu, astfel

- Anunțurile despre instrumente sunt independente.

- Prin definiție, noile informații nu pot fi previzionate.

- Prețurile acțiunilor care se modifică pe măsură ce apar noi informații nu pot fi previzionate.

În concluzie, prețurile acțiunilor urmează un proces “Randoom Walk”, ceea ce ilustrează faptul că evoluția prețurilor este aleatoare și impredictibilă.

Bibliografie:

http://www.scribd.com%2Fdoc%2F25524338%2FCurs-13-Eficienta-Pietelor-de-Capital-piete-de-capital&h=CAQHD-3y-

http://www..scribd.com%2Fdoc%2F21388224%2FPiata-de-Capital-curs-ID-conf-Univ-dr-A&h=CAQHD-3y-

http://www.editorialweb.ro%2FArticole%2FEconomie%2FPIATA_DE_CAPITAL_SI_EFICIENTA_PIETEI.html&h=CAQHD-3y-

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Piata de Capital.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 262 cuvinte
Nr caractere:
11 750 caractere
Marime:
31.37KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!