Pedro în încurcătura culturală

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. Cat de eficienta este comunicarea in aceasta companie? Citati exemple specifice in care au avut loc episoade de comunicare eficienta sau neeficienta.

Din cauza credintei filipinezilor in Dumnezeu,reflectata in valoarea Bahala Na,care inseamna "Las-o in plata Domnului" acestia sunt inclinati sa evite sau sa ignore gravitatea unei probleme si totodata pentru a nu ofensa pe nimeni, filipinezii evita si confruntarile pentru a nu-si "pata obrazul",potrivit conceptului Hija care inseamna rusinea obrazului.

Astfel,din cauza acestei valori culturale,comunicarea in aceasta companie nu este eficienta pentru ca Pedro evita sa-i atraga atentia lui Ilano cu privire la ceea ce nu merge bine in companie si acesta la randul lui nu-i atentioneaza pe muncitori.

"Pedro era ingrijorat de toate problemele, desi periodic se mai corectau. Se gandea ca a venit timpul sa le puna sub control. Asa ca a decis sa nu-i spuna nimic lui Renkins, care traia cu impresia ca totul merge bine sub capabila conducere a lui Pedro."

"Pedro se simtea stanjenit sa-i comunice mesajul lui Ilano, iar acestuia ii era jena sa-l transmita muncitorilor.( ) In astfel de situatii, supraveghetorii sau managerii mai degraba nu reproseazadirect unui subordonat lipsurile si neglijentele. In schimb vorbesc despre asta unui alt subordonat, care este prieten cu subordonatul in cauza, asa incat mesajul sa fie transmis. Apoi managerul asteapta sa vada ce urmeaza. Comunicarea intre colegi este preferata celei sef - subordonat cand se refera la circulatia mesajelor neplacute legate se serviciu. Confruntarea directa este evitata pentru ca subordonatului nu trebuie sa i se ,,pateze obrazul". Daca greselile nu sunt chiar asa mari sau daca este prima oara cand se intampla, supraveghetorii pot comunica mesajele pe un ton pozitiv, spunand: ,,Te rog ca data viitoare sa incerci sa faci mai bine ". Cand comunicarea are loc intre egali, oamenii tind sa receptioneze mesajul fara sa considere ca si-au ,,patat obrazul" si chiar pot incerca sa se schimbe sansa progreseze."

2. Exista dovezi ale efectului de cocolosire?

Daca am analiza situatia din perspectiva occidentala am spune ca da, sunt anumite semne de cocolosire datorita faptului ca, Pedro amana sa-i transmita lui Renkins problemele companiei crezand ca poate remedia situatia singur si de asemenea,ezita sa-si atentioneze subordonatii din cauza culturii Hija.

Dar din perspectiva filipineza nu este vorba de cocolosire ci mai degraba, despre cultura si importanta diplomatiei in viata acestora.Oricum consideram ca, Pedro ca si manager ar trebui sa fie un bun diplomat in relatiile cu subordonatii sai.

In acest mod ar putea sa aduca muncitorii pe aceeasi lungime de unda cu a lui.

3.Discutati modul in care valorile culturale filipineze afecteaza evenimentele din acest caz.

Valorile culturale filipineze impiedica dezvoltarea acestei companii deoarece pentru a se evita confruntarile directe si pentru a nu pata obrazul celuilalt atat Pedro cat si Ilano ezita sa vorbeasca cu subordonatii lor si astfel scade calitatea productiei si intarzie transporturile de baticuri din Filipine.

4. Cat de eficient este Pedro ca manager?

Pedro nu este un manager eficient deoarece lasa lucrurile sa mearga inspre rau,desi periodic mai rezolva din probleme.El stie unde se fac greseli,respectiv la sectia de amestecare a vopselelor;mai stie ,de asemenea,ca au loc intarzieri ale transporturilor de batic,iar aceste lucruri se intamplau din cauza unui anumit supraveghetor,respectiv Ilano.Totusi,el spera ca lucrurile se vor indrepta de la sine.Consideram ca un manager nu trebuie sa aiba o asemenea atitudine.Din moment ce depisteaza problemele el nu trebuie sa stea si sa vada cum vor evolua lucrurile,ci sa faca tot posibilul pentru a remedia acele probleme cat mai repede posibil.

5. Ce ar trebui sa faca el acum?

Consideram ca in prima instanta, Pedro ar trebui sa discute cu dl Renkins, si sa-i explice cu ce probleme se confrunta datorita valorilor culturale ale filipinezilor si desigur, sa-i propuna schimbarea sistemului de remunerare si sa-i explice de ce ar fi o schimbare favorabila.

Credem ca schimbarea sistemul de remunerare al angajatilor si introducerea unui sistem stimulator de plata in acord ar fi o schimbare benefica pentru aceasta intreprindere.Aparitia unui registru in care se va

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pedro in incurcatura culturala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
889 cuvinte
Nr caractere:
4 666 caractere
Marime:
10.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
manager, Economie, organizare
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice , Universitatea Valahia din Targoviste
Specializare:
Finante-banci
Materie:
Economie
Sus!