Organizarea Transportului De Călători Pe Calea Ferată

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Organizarea transportului de calatori pe calea ferata necesita un ansamblu de masuri tehnice si organizatorice, in scopul folosirii cat mai bune a mijloacelor de transport, asigurarea unei deplasari sigure, rapide, regulate si confortabile a calatorilor.

Trafic international se desfasoara intre doua sau mai multe state, pe baza unui contract de transport international. Acesta este reglementat de Conventia CIV, ale carei capitole se refera la: obiectul si sfera de aplicare a Conventiei, contractul de transport, raspunderea cailor ferate, masuri procedurale privind aderarea si semnarea Conventiei; Aceste feluri de trafic influenteaza: alegerea tipului de vagoane, frecventa calatoriilor, nivelul tarifelor, etc.

Stabilirea si organizarea curentilor de calatori Totalitatea calatorilor transportati cu orice fel de legitimatie de calatorie, repartizati pe directii sau sectii de circulatie, intr-o anumita perioada de timp, reprezinta curentii de calatori.

Stabilirea acestora se face folosind datele statistice din perioadele anterioare si avandu-se in vedere si consecintele ce rezulta din darea in functiune: a unor noi linii de cale ferata, a noi obiective industriale, socio-culturale, statiuni balneo-climaterice, etc.

Indicatorii care trebuie avuti in vedere sunt grupati in diverse categorii: indicatori de trafic: calatorii expediati in unitatea de timp; durata medie a unei calatorii; densitatea curentilor de trafic, etc; indicatori de utilizare a vagoanelor de calatori: rulajul vagoanelor; parcursul mediu zilnic al vagonului; frecventa medie a calatorilor pe vagon sau pe osie, etc; indicatori de utilizare a trenurilor de calatori: numarul de calatori din tren; numarul de vagoane sau al osiilor dintr-un tren; viteza de circulatie, etc.

Organizarea circulatiei trenurilor de calatori trebuie sa tina seama: de felul si categoria de trenuri, de mersul trenurilor, de primirea si expedierea trenurilor de calatori.

Dupa felul si categoria lor, trenurile sunt: trenuri de lung parcurs cu un parcurs mai mare de 200 km; trenuri locale cu un parcurs mai mic de 200 km; trenuri suburbane cu un parcurs mai mic de 100 km, media parcursului fiind de 30 km.

In raport cu viteza cu care se deplaseaza si de confortul de care dispun, trenurile se impart in: trenuri exprese; trenuri rapide; trenuri accelerate; trenuri personale; trenuri curse pentru navetisti.

Numarul trenurilor, categoria si compunerea acesteora se stabilesc in functie de structura curentilor de calatori si de structura parcului de vagoane.

Dupa determinarea numarului si a categoriei trenurilor de calatori, acestea se reintroduc in graficul de circulatie, cu respectarea urmatoarelor cerinte: asigurarea coordonarii mersului trenurilor internationale in statiile de frontiera; asigurarea conditiilor de siguranta a circulatiei; respectarea orelor de plecare si de sosire; asigurarea celor mai bune legaturi in statiile de ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizarea Transportului De Calatori Pe Calea Ferata
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 941 cuvinte
Nr caractere:
10 351 caractere
Marime:
24.04KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!