Managementul Afacerilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Indiferent de mediul economic in care o firma isi desfasoara afacerile: economie capitalista, socialista sau in tranzitie, pentru o buna gestiune si expansiune viitoare a activitatii, sistemul de conducere trebuie sa fie bine pus la punct. In etapa de trecere a Romaniei la economia de piata rolul managerilor capata o importanta deosebita: problemele fiind complexe, situatiile fiind noi. Se impune constituirea unor formatiuni sau organizatii mai eficiente care sa contribuie la crearea unor activitati noi pentru a se putea ajuta singuri in depasirea tuturor obstacolelor determinate de schimbarile cotidiene.

-ca stiinta a tehnicilor de conducere si gestiune a intrepriderilor, este procesul de coordonare a resurselor umane, informationale, fizice si financiare in vederea atingerii scopurilor oraganizatiei respective.

-este procesul de atingere a obiectivelor oraganizatiior prin angajarea si implicarea celor patru functiipricipale: planificarea, organizarea, leading-ul (antrenare si motivare) si controlul.

a) Planificare este functia prin care se stabilesc obiectivele si mijloacele cele mai potrivite de realizare a lor.

-ii determina pe manageri sa previzioneze viitorul, sa anticipeze schimbarile pentru a le putea face fata.

-se realizeaza prin obiective si planuri. Obiectivele reprezinta rezultatul final din viitor, pe care firma il doreste sa il obtina. Planul reprezinta mijloacele si instrumentele create si utilizate pentru a incerca atingerea obiectivelor.

b) Organizarea reprezinta procesul prin care se creeaza structura organizatiei, indivizii lucreaza si participa impreuna pentru atingerea obiectivelor stabilite prin planificare.

-reprezinta repartizarea, incredintarea de sarcini si autoritate unui individ, care isi asuma responsabilitatea pentru ele.

c) Leading-ul consta in ansamblul activitatilor manageriale prin care membrii firmei sunt influentati sa participe activ la stabilirea si atingerea obiectivelor individuale si organizationale.

Prin intermediul leading-ului deciziile manageriale sunt transformate in actiuni.

d) Controlul consta in ansamblul proceselor prin care performantele activitatii firmei sunt evaluate, masurate si comparate cu obiectivele stabilite initial.

-urmareste reglarea activitatii firmei astfel incat performanta reala sa fie conforma cu standardele scontate.

-etapele procesului de control-stabilirea obiectivelor si standardelor controlului.

-masurarea performantei reale.

-compararea rezultatelor cu obiectivele.

-initierea si luarea deciziilor corective necesare.

2. Procesul de management: -are ca elemente centrale functiile managementului, iar rolurile manageriale, metodele de lucru si agendele de lucru alimenteaza aceste functtii.

-performanta in procesul de management este caracterizata prin eficacitate (realizarea de lucruri potrivite, drepte) si eficienta (realizarea dreapta, corecta a lucrurilor) care trebuie sa existe in toate organizatiile.

-procesul de management se aplica atat la firmele ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Afacerilor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 341 cuvinte
Nr caractere:
22 171 caractere
Marime:
21.14KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Tag-uri:
afaceri, Economie, dezvoltare
Predat:
la liceu
Sus!