J. Walter Thompson

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Agentia J. Walter Thompson, parte a consortiului briatanic de comunicare WPP. PLC, avand o cifra de afaceri de 10. 9 miliarde USD, este cotata ca a patra agentie de publicitate din lume si a doua ca marime din Statele Unite. Cu o retea de 315 filiale in 90 de tari si 9200 de angajati, JW Thompson se doreste a fi nu doar o agentie de publicitate ci o companie de comunicare globala.

Istoria publicitatii americane si inceputurile marketingului sunt strans legate de inovatiile agentiei JW Thompson, aceasta avand de fapt, printre principiile sale de baza INOVAREA. Specializata in cresterea potentialului marcilor prin idei creative, agentia contribuie la lansarea, promovarea si sustinerea marcilor clientilor sai.

Pentru o mai buna intelegere a consumatorilor si a clientilor sai, agentia a dezvoltat de-a lungul anilor o serie de concepte de comunicare, printre care si conceptul brevetat TTB (Thompson Total Branding), folosit si in ziua de azi.

Fondata pe 5 decembrie 1864, la New York, de catre William James Carlton, sub numele de Carlton& Smith agentia avea mai mult un rol de intermediere pentru companiile care doreau sa-si plaseze anunturile publicitare in jurnalele epocii, in special in cele cu specific religios.

In 1868 Carlton il angajeaza pe tanarul James Walter Thompson pentru tinerea evidentei contabile. Cand Carlton decide sa se retraga din afacere in 1877, Thompson cumpara agentia pentru 500$ (plus 800$ pentru mobila) si o redenumeste J. Walter Thompson Company. In curand el avea sa faca numeroase schimbari in peisajul publicitar al vremii. Compania avea sa-si extinda operatiile ocupandu-se de plasarea reclamelor si in revistele care se adresau publicului feminin, inovatie in urma careia firma a inregistrat un mare succes.

In 1887 JWT devine prima agentie care se implica si in crearea reclamelor, nu doar in vanzarea spatiului publicitar, iar in 1895 JWT este prima agentie care ofera servicii complete clientilor sai, servicii care mergeau de la crearea reclamelor (copy, suporturi vizuale) pana la plasarea lor in diferite publicatii, design-ul ambalajelor si, ocazional, al logo-ului. In 1908, pentru prima data in industria publicitatii este angajata o femeie: Helen Landsdowne- director de creatie pentru JWT, iar in 1912, James Webb Young devine primul si cel mai in voga copywriter al epocii (You cant vote. But you can smell nice. -este unul dintre mesajele sale, create pentru deodorantele pentru femei) Agentia a deschis numeroase filiale in Chicago, Boston, Cincinnati si Londra (1899), ultima dintre aceste filiale facand din agentia JW Thompson prima agentie americana cu caracter international.

In anii 1880 Thompson a inceput promovarea propriei agentii prin mai multe metode, mergand de la inscriptionarea numelui companiei pe diverse obiecte, pana la publicarea de carti care expuneau conceptia lui despre publicitate si dadeau exemple din experienta agentiei, oferind celor interesati informatii despre tirajul si ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • J. Walter Thompson
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
5 217 cuvinte
Nr caractere:
27 580 caractere
Marime:
1.42MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!